Sayfalar arası veri transferinde koşullu biçimlendirme yapılabilir mi

shanex

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-11-2025
Örnek dosyada FaturaGiriş sayfasına veri girişi yapıldığında StakTakip sayfasında E-G-I-K gibi sütunlara veri geliyor.
FaturaGiriş sayfasında veri girince StokTakip sayfasındaki E-G-I-K gibi sütunlardaki veri C sütununda belirtilen verinin %25 ine düştüğünde, sıfır olduğunda ve Sıfırın altına düştüğünde FaturaGiriş sayfasındaki hücrenin rengi değişsin istiyorum.
Mesela StokTakip H4 te veri sıfırın altına düşmüş. böyle olduğunda FaturaGİriş L7 hücresinin rengi değişsin.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Örnek dosyada FaturaGiriş sayfasına veri girişi yapıldığında StakTakip sayfasında E-G-I-K gibi sütunlara veri geliyor.
FaturaGiriş sayfasında veri girince StokTakip sayfasındaki E-G-I-K gibi sütunlardaki veri C sütununda belirtilen verinin %25 ine düştüğünde, sıfır olduğunda ve Sıfırın altına düştüğünde FaturaGiriş sayfasındaki hücrenin rengi değişsin istiyorum.
Mesela StokTakip H4 te veri sıfırın altına düşmüş. böyle olduğunda FaturaGİriş L7 hücresinin rengi değişsin.
istediğiniz olur. Koşullu biçimlendirmede formül kısmına formül yazarken sayda adını da ekleyin. alttaki örnekteki gibi
=StokTakip!H4<0
L7 i seçip koşullu biçimlendirmeye gidip bu formülü yazarsanız StokTakip sayfasında H4 0 dan küçük olduğunda rengi değişir.
deneyiniz. Tam olarak ne ile neresi renklenecek anlamadığımdan çözüm getiremedim.

shanex

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
21-11-2025
istediğiniz olur. Koşullu biçimlendirmede formül kısmına formül yazarken sayda adını da ekleyin. alttaki örnekteki gibi
=StokTakip!H4<0
L7 i seçip koşullu biçimlendirmeye gidip bu formülü yazarsanız StokTakip sayfasında H4 0 dan küçük olduğunda rengi değişir.
deneyiniz. Tam olarak ne ile neresi renklenecek anlamadığımdan çözüm getiremedim.
Merhaba hocam.
aslında istediğim şey şuydu, Örnek olarak;
Stok takip!H4 ten H120 ye kadar olan H sütundaki hücrelerden herhangi biri 0 ın altına düştüğünde FaturaGiris!L7 den L125 e kadar olan L sütun araligindaki karşılık gelen yada veri alipveren hücrenin rengi değişsin.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhaba hocam.
aslında istediğim şey şuydu, Örnek olarak;
Stok takip!H4 ten H120 ye kadar olan H sütundaki hücrelerden herhangi biri 0 ın altına düştüğünde FaturaGiris!L7 den L125 e kadar olan L sütun araligindaki karşılık gelen yada veri alipveren hücrenin rengi değişsin.
fatura giriş sayfasında L sütununa isediğin koşullu biçimlendirmeyi yazdım

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
ikinci bir biçimlendirme yapılabilir mi
kalan miktar toplam stok miktarının %25 ile %10 arasında olursa turuncu gibi
Yapilabilir. Aksam Pc basina gecince yapivereyim. Farkli oranlarda farjli bicimlendirme olacaksa belirtin hepsini

Son düzenleme:

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Eğer mümkünse %
50-25
25-10
10-0 gibi çok verimli olur benim için
stoktakip sayfasında H sütunundaki değeri hangi değer ile karşılatıracağız. stok miktarı stok sayfasında C sütununda yazan değer mi

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
stoktakip sayfasında H sütunundaki değeri hangi değer ile karşılatıracağız. stok miktarı stok sayfasında C sütununda yazan değer mi
istediğin şekilde yaptım.
%25 ten büyükse farklı renk
%10 tan büyükse farklı renk
0 dan büyükse farklı renk
0 dan küçükse farklı renk yaptım.

Koşullu biçimlendirmede renkleri değiştirebilirsin istersen.Koşullu biçimlendirmedeki sıralamaönemlidir. Sıralama yukarıda yazdığım gibi olacak. Onu bozma.

Ekli dosyalar

shanex

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
21-11-2025
istediğin şekilde yaptım.
%25 ten büyükse farklı renk
%10 tan büyükse farklı renk
0 dan büyükse farklı renk
0 dan küçükse farklı renk yaptım.

Koşullu biçimlendirmede renkleri değiştirebilirsin istersen.Koşullu biçimlendirmedeki sıralamaönemlidir. Sıralama yukarıda yazdığım gibi olacak. Onu bozma.
Çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık tam istediğim gibi olmuş.