Sayı alanına link vererek rakamlara uyuşan Word belgelerini açmak

Katılım
7 Kasım 2006
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın moddalı yardınızı bekliyorum.:yardim:
Sayın modalı öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkürler.Access öğrenmeye sizinle başladım ve sizinle devam ediyorum.Önce çalışmamdan bahsedeyim.Bir tane tablom var,burada bana gereken bütün dosyaların isimleri kayıtlı.Bir tanede formum var, burada açılan kutu kullanıp gerekli dosyaların isimlerini alıyorum.Butona tıkladığımda uzantısı ".doc" olan dosyayı sorunsuz açıyor.Ama uzantısı ".xls" ise açmıyor.Göndermiş olduğunuz kodları başka bir buton daha eklemeden Word açan kodlarla beraber nasıl uygulamam gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın kerimm,

Tabloya dosyaları kaydederken ne şekilde kaydediyorsunuz. Cins ayırım belli mi?

İyi çalışmalar
 
Katılım
7 Kasım 2006
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
2003
Hayır sayın modalı. Yüze yakın belgem var bunların isimlerini doğru hatırlama ma ihtimaline karşı tabloyo kaydediyorum ama ayrım yapmıyorum.
 
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
815
Excel Vers. ve Dili
2003
cevap

öncelikle d: sürücüsüne EVRAK diye bir klasör aç sonra içine word yada excel belegelerini 1 2 3 4 5 6 7 diye isimlerde kaydet belgelerinin isimleri rakam olacak formda sayı yazan yere yazan yere evrak adı olan sayı kaçsa onu yazacan excel yada word seçimini yapacan konuyada sana evrakı hatırlatması için not yazacan evrak aç düğmesine tıkladığında ilgili yerdeki ilgili sayı olan evrakı açar
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,048
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Gulsum Merhaba,

verdiğiniz dosya gayet güzel bir çalışma, sizin vediğiniz "BELGE AÇMA" içinde gayet güzel çalışıyor.

yalnız verdiğiniz kodları kendi dosyama aynen aktardım:

----------------------------------------------

varRet = Module1.fHandleFile(MyFile, WIN_NORMAL)

----------------------------------------------
satırında;

----------------------------------------------
Compile Error:
Ambiguous name detected: WIN_NORMAL
----------------------------------------------
Hatası veriyor.

Neden kaynaklanabilir?

teşekkürler, İyi Haftalar...
 
Katılım
7 Kasım 2006
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayım gülsüm1.Göndermiş olduğunuz örnek üzerinde bir kaç değişikle işime yarar hale geldi teşekkürler.Ama kafama takılan neden evrakların isimlerini sayı olarak veriyoruz.Eğer bu konuda da bir açıklama yaparsanız sevinirim.

KENDİNİZE VE UMUTLARINIZA İYİ BAKIN
 
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
815
Excel Vers. ve Dili
2003
cevap

konun başında öyle bir şey geçmişti sayıya göre gibi ondan eğer sayı olmasına gerek yok direkt isimlerinide yazabilrsiniz zaten koda bakarsanız word dediğimde sayının sonuna 1.doc ekliyor ve ilgili klasörden onu çağırıyor eğer senin yazının adı su deposu ise öyle yaz yine açar

diğer arkadaşın sorusuna gelince

doğrusu böyle
varRet = fHandleFile("D:\EVRAK\" & YOL.Value & ".xls", WIN_NORMAL)
kullanımıda böyle

Private Sub Komut9_Click()
If Çerçeve10 = 2 Then
varRet = fHandleFile("D:\EVRAK\" & YOL.Value & ".doc", WIN_NORMAL)
End If
If Çerçeve10 = 1 Then
varRet = fHandleFile("D:\EVRAK\" & YOL.Value & ".xls", WIN_NORMAL)
End If
End Sub

ayrıca bu kod ise modülsüz bir işe yaramaz
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,048
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Gulsum,

BELGE AÇMA adlı dosya içerisinde sorunsuz çalışıyor.

Ben , kendi çalıştığım dosyada kullanmak istiyorum.

1. "Module1" adlı modülü olduğu gibi kopyaladım,

2. Bir form oluşturup içerisine

Private Sub Komut9_Click()

varRet = fHandleFile("C:\TEMP\" & YOL.Value & ".xls", WIN_NORMAL)

End Sub

kodlarını yazdım,

çalıştırdığımda;

----------------------------------------------
Compile Error:
Ambiguous name detected: WIN_NORMAL
----------------------------------------------
Hatası veriyor.

kod içerisinde "WIN_NORMAL" üzeri boyalı geliyor,


İyi Çalışmalar dilerim.
 
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
815
Excel Vers. ve Dili
2003
cevap

örneğini koy yada benim gönderiğim ile kendi yaptığının referanslarını bir kontrol et
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,048
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
OK;

Sorun çözüldü, Modul2 içinede aynı kodları yazmışım....

Teşekkürler,
 
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
128
Excel Vers. ve Dili
Ofis excell 2003 türkçe
Ne kadar güzel böyle verimli bir konuy açmaktan dolay sevinçliyim.
Ayrıca tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın modalı ve gülsüm1'e.
Ayrıca konudan ben yeterince istifade ettim bence sorun yok. :hihoho:
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,048
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Gulsum;

Öncelikle teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Başınızı ne kadar ağrıttığımın farkındayım,

Bir noktaya takıldım da, Eğer çağırdığımız dosya bulunamazsa(yoksa);

varRet = fHandleFile("C:\TEMP\" & YOL.Value & ".xls", WIN_NORMAL)


"Aradığınız dosya bulunamadı" gibi bir mesaj vermesi


İyi Çalışmalar dilerim.
 
Üst