Sayıların başına otomatik sıfır koymak ?

Merhaba arkadaslar hergün bi internet sitesinden veri çekmekteyim ama bi sorun var verileri aktarırken excel sayfamdaki sutunun birinde sayılar başında sıfır olmadan geliyor. o sutunu seçili hale getirip sag tıklayıp metin olarak algıla deddikten sonra tekrar başlarına sıfır yazıyorum bunun dha kolay bi yolu varmı acaba ?

Şimdiden çok tşk ederim bi örnek ekliyorum.

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Değiştirmek istediğiniz sutunu (alanı) seçin aşağıdaki kodu çalıştırıp deneyinizi.

Sub tırnak()
For Each hcr In Selection
If IsNumeric(hcr.Value) Then hcr.Value = "'00" & hcr.Value
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Diğer bir alternatif;
Biçim>hücreler>isteğe uyarlanmış kutusuna başına kaç sıfır gelmesini istiyorsanız sıfır sayısını çoğaltınız. 001 yazmak istiyorsanız 000 yapmalısınız.

Tabii seçili alan içn yapılması gereklidir.

Diğer bir alternatif;
Biçim>hücreler>isteğe uyarlanmış kutusuna başına kaç sıfır gelmesini istiyorsanız sıfır sayısını çoğaltınız. 001 yazmak istiyorsanız 000 yapmalısınız.

Tabii seçili alan içn yapılması gereklidir.
levo hocam bu deddiginiz şekilde yaptıgımda görüntüde başına sıfır koyuyor ama tekrar o verileri başka bi veri bankasına aktardıgımda başında sıfır yok gibi algılıyor. Diger arkadasın deddigi yolu deniyecem şimdide.

Değiştirmek istediğiniz sutunu (alanı) seçin aşağıdaki kodu çalıştırıp deneyinizi.

Sub tırnak()
For Each hcr In Selection
If IsNumeric(hcr.Value) Then hcr.Value = "'00" & hcr.Value
Next
End Sub
Tahsin hocam deddigin formul baya işe yarayışlı fakat bu kezde verileri diger tarafa aktarınca sayıların başında tırnak işareti çıkıyor. =)

İşin aslı şu durki o aktardıgım rakamlar barkod numaraları o yuzden görünürde olan bi işlem degilde o hücreye tıkladıgımda ust satırda yazan önemli..

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde bir deneyiniz.
Kod:
Selection.NumberFormat = "@"
For Each s In Selection
If IsNumeric(s.Value) Then s.Value = "00" & s.Value
Next

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
İlgili alanı Hücre Biçimlendirmeden METİN yapıp en üstteki kodu silip o şekilde bir deneyiniz.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Yine olmayacaktır Seyit Bey, arkadaş verdiğiniz kodu direkt olarak Sayfa1'in kod penceresine yazmış...

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Murat bey haklısınız, hazır balık veriliyor, gene değerlendirilmiyor. İlgili arkadaşımız 2006'dan beri üye olmuş, mesaj sayısı=13, bu, Excel'in ciddiye alınmadığının bir göstergesidir diye düşünüyorum. Yeni dikkatimi çekti, kod hiç bir olaya atanmamış.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Seyit Bey, bazen de balık diye bizi oltaya takıyorlar çırpınıp duruyoruz... :)

Gördüğüm kadarıyla, siz kodları Sayfa1'in kod penceresine yapıştırın dememişsiniz, neden oraya yapıştırıldı acaba ?
Kodun hata vermesi ne kadar doğalsa, bu da bana o kadar enteresan geliyor. :D

Murat bey haklısınız, hazır balık veriliyor, gene değerlendirilmiyor. İlgili arkadaşımız 2006'dan beri üye olmuş, mesaj sayısı=13, bu, Excel'in ciddiye alınmadığının bir göstergesidir diye düşünüyorum. Yeni dikkatimi çekti, kod hiç bir olaya atanmamış.
walla hocam siz daha iyisini bilirsiniz ama üyelik tarihi ile mesaj sayısı arasında pek bi baglantı göremedi. forma 2006 yılında ünv yıllarımda üye oldum fakat yıllardır aktif kullanmıyorum excel word'u, Fakat yeni gidigim işte tekrar aktif olarak kullanmaya başladıgım için o sizin için pek bi önemi olmayan 13 mesajıda son 1 ayda atmışdır.
Genede zaman ayırdıgınız için tşk ederim.
Kolay gelsin..

hocam cok cok tşk ettimm.. Kodları visual basic kodu olarak degilde makro oluşturunca kabul ettii bu beni çok aatlatcak tekrar tşk ettim.