buyrun bir örnek daha gönderiyorum
formül olarak hücreye giriniz
Kod:=ParaCevir(X56;"TL";"Kr")
örnek dosya ektedir.Kod:Function ParaCevir(Para, Optional PBirim = "Lira", Optional KBirim = "Kuruş") Dim ParaStr As String Dim Lira As String, Kurus As String If Not IsNumeric(Para) Then ParaCevir = "GİRİLEN DEĞER SAYI DEĞİL!" Exit Function End If ParaStr = Format(Abs(Para), "0.00") Lira = Left(ParaStr, Len(ParaStr) - 3) Kurus = Right(ParaStr, 2) ParaCevir = IIf(Para < 0, "Eksi ", "") & Cevir(Lira) & " " & PBirim & " " & _ IIf(Val(Kurus) <> 0, Cevir(Kurus) & " " & KBirim & " ", "") End Function Private Function Cevir(SayiStr As String) As String Dim Rakam(15) Dim c(3), Sonuc, e Birler = Array("", "bir", "iki", "üç", "dört", "beş", "altı", "yedi", "sekiz", "dokuz") Onlar = Array("", "on", "yirmi", "otuz", "kırk", "elli", "altmış", "yetmiş", "seksen", "doksan") Binler = Array("trilyon", "milyar", "milyon", "bin", "") SayiStr = String(15 - Len(SayiStr), "0") + SayiStr For i = 1 To 15 Rakam(i) = Val(Mid$(SayiStr, i, 1)) Next i Sonuc = "" For i = 0 To 4 c(1) = Rakam(i * 3 + 1) c(2) = Rakam(i * 3 + 2) c(3) = Rakam(i * 3 + 3) If c(1) = 0 Then e = "" ElseIf c(1) = 1 Then e = "yüz" Else e = Birler(c(1)) + "yüz" End If e = e + Onlar(c(2)) + Birler(c(3)) If e <> "" Then e = e + Binler(i) If (i = 3) And (e = "birbin") Then e = "bin" Sonuc = Sonuc + e Next i If Sonuc = "" Then Sonuc = "Sıfır" Cevir = UCase(Mid(Sonuc, 1, 1)) + Mid(Sonuc, 2, Len(Sonuc) - 1) End Function
merhaba bu formül benimde işime yaradı süper
mesela (50,20) Elli tl yirmi kuruş diyor
ben birleşik yazmasını istiyorum ellitlyirmikuruş bu şekil yazma şansımız var mı?