öncelikle herkese merhaba
forumda arattirsim ancak istedigime yakin bri cevap bulamadim.
excelde makro kullanarak 2 adet butonum var. olustur butonu yardimiyla yeni bir excel aciliyor ve activesheet icerigini buraya kopyaliyor. olusturulan yeni excelde ekledigim butonlari ve a1 sütununu görmek istemiyorum. sadece benim sececegim hücre araliklarini yeni acilan excele yapistirsin istiyorum. ugrastim ama malesef bir cözüm bulamadim..
bu konuda bana yardim edecek arkadaslar var mi?
kod blogum bu sekilde
Sub Button1_Click()
Dim startPath As String
Dim myName1 As String
Dim folderPath As String
Dim dosyaAdi As String
Dim folderPathWithName As String
Dim wb_New As Workbook
startPath = "C:\Users\OP"
myName1 = ActiveSheet.Range("C6").Text & "_" & ActiveSheet.Range("C8").Text
folderPath = "C:\Users\OP" & "Karte" & ActiveSheet.Range("C6").Text & ActiveSheet.Range("C13").Text & ActiveSheet.Range("E24").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text
dosyaAdi = "Karte" & ActiveSheet.Range("C6").Text & "_" & ActiveSheet.Range("C15").Text & "Pcs" & ActiveSheet.Range("E20").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text & ".xlsm"
folderPathWithName = startPath & Application.PathSeparator & myName1 & Application.PathSeparator
If Dir(folderPathWithName, vbDirectory) = vbNullString Then
MkDir folderPathWithName
Else
MsgBox "Folder already exists"
End If
ActiveSheet.Copy
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=folderPathWithName & ("Laufkarte") & ("_") & ActiveSheet.Range("C6").Text & ("_") & ActiveSheet.Range("C13").Text & ("Pcs") & ActiveSheet.Range("E20").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text
FileFormat = xlOpenXMLActiveWorkbookMacroDisabled
Application.DisplayAlerts = True
If Dir(ActiveWorkbook.Path & "\" & dosyaAdi) <> "" Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya zaten var. Dosyayi kaydetmeyi iptal ediyorum.", vbExclamation, "Uyari"
Exit Sub
End If
forumda arattirsim ancak istedigime yakin bri cevap bulamadim.
excelde makro kullanarak 2 adet butonum var. olustur butonu yardimiyla yeni bir excel aciliyor ve activesheet icerigini buraya kopyaliyor. olusturulan yeni excelde ekledigim butonlari ve a1 sütununu görmek istemiyorum. sadece benim sececegim hücre araliklarini yeni acilan excele yapistirsin istiyorum. ugrastim ama malesef bir cözüm bulamadim..
bu konuda bana yardim edecek arkadaslar var mi?
kod blogum bu sekilde
Sub Button1_Click()
Dim startPath As String
Dim myName1 As String
Dim folderPath As String
Dim dosyaAdi As String
Dim folderPathWithName As String
Dim wb_New As Workbook
startPath = "C:\Users\OP"
myName1 = ActiveSheet.Range("C6").Text & "_" & ActiveSheet.Range("C8").Text
folderPath = "C:\Users\OP" & "Karte" & ActiveSheet.Range("C6").Text & ActiveSheet.Range("C13").Text & ActiveSheet.Range("E24").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text
dosyaAdi = "Karte" & ActiveSheet.Range("C6").Text & "_" & ActiveSheet.Range("C15").Text & "Pcs" & ActiveSheet.Range("E20").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text & ".xlsm"
folderPathWithName = startPath & Application.PathSeparator & myName1 & Application.PathSeparator
If Dir(folderPathWithName, vbDirectory) = vbNullString Then
MkDir folderPathWithName
Else
MsgBox "Folder already exists"
End If
ActiveSheet.Copy
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=folderPathWithName & ("Laufkarte") & ("_") & ActiveSheet.Range("C6").Text & ("_") & ActiveSheet.Range("C13").Text & ("Pcs") & ActiveSheet.Range("E20").Text & ActiveSheet.Range("A1").Text
FileFormat = xlOpenXMLActiveWorkbookMacroDisabled
Application.DisplayAlerts = True
If Dir(ActiveWorkbook.Path & "\" & dosyaAdi) <> "" Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya zaten var. Dosyayi kaydetmeyi iptal ediyorum.", vbExclamation, "Uyari"
Exit Sub
End If