Seçtiğimizi verilere göre, içerdikleri bilgilerin kümülatif toplamı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16/06/2018
Mrhb. Arkadaşlar... Sayfa 1de yer alan bilgilerden sayfa2 de seçtiğim 1 den fazla başlığa göre verilerin alt bileşenlerini toplam olarak almasıdır. Şöle açıklarasak sayfa 1 de X ürününü a,b,c,d,e,f (a=0,001, b=0,05,c=0,08 d=0,07 )hammaddelerinden oluşmaktadır(ürün ağacı), Y ürünü b,d,e (b=0,001, d=0,043, e=0,026) ürünlerinden oluşmaktadır..Ürünü oluşturan bu hammaddelerin birim m2 ye düşen miktarları değişmektedir. bu dizide birbirinden farklı 500 ürün vardır... Sayfa2 de ise 3 ürün ismini girip yanınada m2 lerini girdiğimde gerekli hammaddelerin toplam miktarını buldurmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim... ek-te excel örneği vardır.

Ekli dosyalar

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
08-10-2029
Merhabalar
Dosyanızdan birşey anlaşılmıyor. Nereye hangi veriler girilecek sonucunda da nereye hangi sonuçların gelmesini istediğinizi bir örnekle ayrıntılı açıklayabilir misiniz? Saygı ve selam ile ...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Erdal Bey merhabalar.... Amacım birden fazla ürün seçip ürün ağacını oluşturan bileşenlerin miktarlarını görebilmek(daha doğrusu kümülatif görmek)buna benzer örnek ekte var..ilginiz için teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - 2013 Türkçe - İngilizce
Merhaba,
veri sayfanızdaki birleştirilmiş hücreleri değiştirdim. Bu şekilde belki işinize yarayabilir. Ürün ya da değeri değiştirince kayıtlar gelecektir. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Sn. dentex benim sorunum o değil X ve Y seçildiğinde ve yanlarına miktarları girildiğinde aynı anda toplam hammadde ihtiyacını görmek istiyorum...bunu özet tablodanda sağlayabilirim ama görsel açıdan ve kullanım açısından bu daha rahat olucak...

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
X veya Y seçildiğinde ve miktarlar girildiğinde hammadde tutarları listeleniyor. Bundan farklı birşey ise istediğiniz, x ve y seçili iken dosyanın olması gereken halini ekleyin. O şekilde inceleyelim. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Çok özürdilerim... Çok güzel bişekilde çalışıyor... Emeğinize sağlık.(kusura bakmayın gerçekten)... acaba bunu makro değilde excelde formüle edebilirmisiniz.. şimdiden çok saolun....

Son düzenleme:

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. Fonksiyonla çözüm sunacak çok değerli arkadaşlarımız var forumda. Ben o kadar yetkin değilim maalesef. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
merhaba dentex... hazırlamış olduğun makroda, ürün isimlerini(X,Y,Z...) sildiğim zaman hammaddeler gözükmeye devam ediyor ve karşılarında sıfır yazıyor acaba bunları nasıl yok edebiliriz....

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
merhaba dentex... hazırlamış olduğun makroda, ürün isimlerini(X,Y,Z...) sildiğim zaman hammaddeler gözükmeye devam ediyor ve karşılarında sıfır yazıyor acaba bunları nasıl yok edebiliriz....Birde Örneğin Y ürününde a olmamasına rağmen ürün ağacında a hammaddesini göstermeye devam ediyor... bunu nasıl çözebilirsiniz. ekte göstermeye çalıştım...

Ekli dosyalar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
#4 no'lu mesajdaki dosyayı güncelledim. İyi akşamlar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Dentex gerçekten çok teşekkür ederim çok işime yaradı...mutlu oldum hani(tıpkı dentex in dediği gibi Mutluluk paylaşıldığında gerçektir.) kusura bakmaksan :) sadece girilen ürünlerin en sonuncusunu silerken hata veriyor...(urunler = Mid(urunler, 1, Len(urunler) - 1)diye bir hata yardımcı olursan sevinirim.... iyi akşamlar...

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
haklısınız. Sorgulanacak ürün kalmayınca hata üretiyor. O satırın üstüne
Kod:
On Error Resume Next
ekleyiniz. İyi akşamlar.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Çok saolun herşey çok iyi çalışıyor....:) artık utanıyorum bişey istemekten:)...yaklaşık 5000 veri ile çalıştığımdan bilgisayar çok fazla kasıyor bunu nasıl azaltabiliriz...:) birde bu yaptığınız makroya tuş atadım ama yinede kendi bildiğine devam ediyor. acaba command tuşuna nasıl yapabilirim bu makroya....(çok oldum galiba gerçekten kusuruma bakma)

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İyi geceler,
hız için bir de ekteki dosyayı deneyin. Button eklenmiştir. Eski hali ile çalışmasını isterseniz, sayfanın kod bölümündeki kodların başındaki ' işaretleri kaldırın. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
16/06/2018
Merhaba dentex...gerçekten yapmış olduğun yardımlar çok iişime yaradı. özellikle planlama mühendisi olarak çalışan bi kişi için bulunmaz bir çalışma...ERP programında çok yavaş işlediği için bu yöntemi seçtim..
çok teşekkür ederim....
burda rakamları otomatik çarptırıp getiriyor. fakat ürün ağacında 0,0000231 gibi bir değerler var... bu değerleri tam olarak değilde yuvarlayıp getiriyor... hatta bazen sıfırlıyor... bu hammaddelerde gerçekten çok pahalı olduğu için virgülden sonraki 8 rakam dahi önemli... yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
iyi akşamlar,
Modül 1'deki

Kod:
s1.Cells(i, "d") = s1.Cells(i, "d") + Round((s1.Cells(w, "d") * rs("F3")), 2)
kısmı
Kod:
s1.Cells(i, "d") = s1.Cells(i, "d") +(s1.Cells(w, "d") * rs("F3"))
ile değiştirin. İyi çalışmalar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...