Sifirdan KÜÇÜk Rakamlari 0 Sayisi Yapma

Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
26
Merhaba Arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım elimde çok büyük bir excell tablosu var. bu tabloda 0,7, 0,03, 0,09, 0,9 gibi rakamlar mevcut bu rakamların 0, olanlarının hepsini 0 yapmak istiyorum. Bunun için bir formül mevcutmudur. Yuvarla seceneği, 0,3 leri 0 yapıyor ama 0,7, 0.9 rakamını da 1 olarak belirliyor.. Ben onunda 0 olarak belirlemesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
26

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bunları siz elle mi giriyorsunuz? Yoksa bunlar bir formülün sonucunda mı oluşuyor?
 
Son düzenleme:

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Eğer elle giriyorsanız.

Hücre formatını İsteğe uyralanmış 0. yapın.

Eğer bir formülün sonucunda geliyorsa;

=ROUND(formülünüz;-1)
=YUVARLA(formülünüz;-1)

Not:Hücre format yöntemini her ikisi için kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
26
Eğer elle giriyorsanız.

Hücre formatını İsteğe uyralanmış 0. yapın.

Eğer bir formülün sonucunda geliyorsa;

=ROUND(formülünüz;-1)
=YUVARLA(formülünüz;-1)
bunlar daha önceden elle girilmiş, Çok fazla sayfa mevcut, tekrardan elle girmek çok uğraştıracak. Komple tabloyu seçerek, Format Cell den yapmak istiyorum.. Yapabilirmiyim.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Format/Cells/Number/Custom'dan Type boşluğuna 0. yazın.
 
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
26
Format/Cells/Number/Custom'dan Type boşluğuna 0. yazın.
0. yaptığımda tüm tabloyu seçtiğim için, alakasız tüm rakamları 0 yapıyor, 0, yaptığımda ise rakamların sonuna , işareti koyuyor (255,) gibi. Sadece 0 yazdığımda ise, 0,4 (0) oluyor, ancak (0,9) 1 e tamamlanıyor.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
1. Tüm tabloyu değil. Nereyi yapmak istiyorsanız orayı seçin.

2. Yazıyla yazıyorum. sıfır nokta (0.) olacak. Virgül değil.
 
Katılım
29 Nisan 2005
Mesajlar
26
1. Tüm tabloyu değil. Nereyi yapmak istiyorsanız orayı seçin.

2. Yazıyla yazıyorum. sıfır nokta (0.) olacak. Virgül değil.
Teşekkür ederim. Yurttaş kardeş ancak Ben 500 küsür sayfadan bahsediyorum Bunu tek tek seçmek bile dünyanın zamanını alır.. Bir şekilde halletmeye çalışacağım. İlgine teşekkür ederim. Zamanını aldım..
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ekteki dosyayı inceleyin.
 
Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,548
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. yurttas çözümü sunmuş. Eğer kod ile yapmak isterseniz aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub SIFIR_YAP()
    On Error Resume Next
    Dim Sayfa As Object
    For Each Sayfa In ThisWorkbook.Sheets
    Sayfa.Select
    Sayfa.Cells.SpecialCells(xlCellTypeConstants, 1).Replace What:="0.*", Replacement:="0"
    Next
    Sheets(1).Select
    MsgBox "İŞLEMİNİZ TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub
 
Son düzenleme:
Üst