Şifre ile Girilen Dosyanın Ağda Paylaşımı

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Birden fazla kullanıcını, açılan UserForm'a, kullanıcı adı ve şifreleri ile girdiği bir excel dosyasını, excelin paylaş işlevi ile paylaştığımızda;

Kullanıcıların dosyaya erişmek için yine kullanıcı adı ve şifresini yazarak giriş yapmalarına engel bir durum var mıdır ?

İşlem şöyle, Aynı anda, A isimli kullanıcı masaüstü kısayolu olan dosyayı tıklıyor, açılan UserForm'da kullanıcı adını ve şifresini giriyor ve çalışmaya başlıyor, B isimli kullanıcı da yine aynı yöntemi kullanarak kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapıp çalışmaya başlıyor,

Farklı kullanıcıların dosyadaki bazı sayfalara erişim izinleri olmadığından, ağda paylaşıma açılan dosyayı aynı anda farklı kullanıcılar ile kullanılabilirliğini öğrenmek istiyorum,

Anlatım karışık oldu ise affola,

Teşekkür ederim.

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
06-10-2032
Bir kullanıcı çalışmaya başladığı anda bir excel dosyası açılıyor ve diğer kullanıcıda aynı dosyayı kullanmaya çalışırsa hata verir. Özetle bir çalışma kitabı aynı anda iki kullanıcı tarafından veri işlenip silinemez diye biliyorum.

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
06-10-2032
Yapay zekamızda şöyle diyor.
Excel'in masaüstü sürümünde de bir dosya, ağ üzerinde paylaşılabilir. Bunun için dosyanın paylaşılabilir (özellikle ağ sürücüsünde yer alan bir dosya) olması ve dosyanın "Paylaşım" özelliğinin etkinleştirilmesi gerekir. Ancak, bu durumda dosyanın aynı anda açılması, sadece belirli düzenlemelere izin verir. İki kullanıcı farklı sayfalarda çalışıyorsa, bu genellikle sorun oluşturmaz, ancak bazı karmaşık durumlar ve çakışmalar meydana gelebilir.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sayın Kemal Turan merhaba,

İlginiz ve açıklamalar için teşekkür ederim.

Saygılarımla.