Sınav bukleti oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003
Herkese iyi akşamlar ;

Daha önce yine sınav oluşturma ile ilgili bir mesaj atmıştım ve bu konuda üstad olan arkadaşlar yardımcı olmuşlardı. Umarım şu anki problemime de çözüm bulabilirsiniz...

Arkadaşlar;

Benim elimde herhangi bir derse ait Konu 1 , Konu 2 , Konu 3 ........ Konu X olmak üzere konu konu ayrılmış sorular var. Örneğin Matematik dersi için Temel Kavramlar - Üslü Sayılar - Köklü Sayılar vb...gibi....

Ben bu verilerle ;

1 - Her konuya ait sorular ayrı ayrı tablolarda bulunmaktadır.
2 - Ben bir sınav hazırlamak istiyorum...Bu sınavda istediğim konularda istediğim soru adetlerini yazabileyim....
3 - Girilen sayıdaki soruları rastgele seçip seçenekleri karıştırsın...Bunun yanında seçenekleri de...
4 - Bu sınavı bir sınıfa uygulamak istediğimi düşünürseniz aynı sorulardan grup oluşturmak istiyorum.Sorular aynı olmak üzere sıralamadaki yerleri farklı ve seçeneklerin yerleri de farklı...(A Grubu - B Grubu .....)
5 - Bu sınavı A-B-C-D seçenekleri ile şekildeki şablonda oluşturmak ve her gruba ait cevap anahtarlarını da ayrı sayfada oluşturmak istiyorum...
6 - Bir de şu an örnek tabloda 3 adet konu var ama ben konuları çoğalttıkça sisteme yeni yazılım girmem gerekir mi?

Bu konularda bana yardımcı olup programı düzenleyebilirseniz nasıl mutlu olurum anlatamam size...

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok ama çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Muygun ;

Daha önce sizin yardımınızla yapılan tablolarla ben birşeyler yapmaya çalıştım ama işler iyice karıştı ve çok kalabalık oldu...ben konulara göre istenilen miktarda soruları seçme işlemini yapmayı başardım ama bu soruları sonrasında birleştirip karışık bir test yapamadım...el atabilirmisiniz acaba? yeni tabloyu da ekliyorum....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuz Umutsuz değil ama sınırlı olmak durumunda;
Yani Konu X nereye kadar?, Grup sayısı kaça kadar?
Tablonun Açıklamasına gelirsek:
1. Sayfa sınav oluşturma sayfası:
Bu sayfada B sütununa soruları yazdığınız sayfaların adını aynı formatta yazın.
D sütununda ise hangi sayfadan kaç soru almak istiyorsanız miktarını yazın.
Bu işlemlerden sonra sabitle tuşuna basın.
2. Sayfa index sayfası:
Bu sayfada A2 den itibaren A-T aralığında harf girin (yani grup adı) ve entere basın.
Bu işlem sonucunda yazdığınız harf adına şablon sayfasının kopyasından sayfalar oluştuğunu , soru ve şıkların yerleştiğini göreceksiniz.
3. Sayfa şablon sayfası:
Burada yapacağınız her düzenleme index ile açacağınız sayfaları etkileyecektir.
4. sayfa hs_bir sayfası:
sorular1.... vs sayfalarınızdaki soruların karıştırılması için rnd işlemlerinde kullanıldı.
5. sayfa hs_iki sayfası:
Kodların yoğunluğundan dolayı sayfadaki çoğaltılabilir kodları sildim.
Öncelikle bu sayfaya girdiğiniz zaman A158 : L158 aralığındaki son gri hücreleri kopyalayıp A3002 : L 3002 aralığına kadar çoğaltın. Bunun dışında bir işlem (şimdilik) yok.
6. cvp_anahtarı sayfası:
Tablo yoğunluğunu azaltmak adına bir sürü gereksiz sayfa yerine oluşturduğunuz sayfadaki doğru cvp seçeneklerini burada topladım.
ÖNEMLİ : tüm gruplarda doğru cvp seçeneği aynı yere yerleştirildi. Bu sorun olacaksa her grup için 12 sütun kullanarak cevap şıklarının yerini çalkalamak gerekir.Yani Tablonun yeniden düzenlemesi gerekir.
7. Sorular1....vs sayfaları:
Sayfalarınızı aynı formatta (sayfa adı dahil) çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Muygun ;

Yine döktürmişsünüz ellerinize sağlık...süper birşey olmuş aradığım tüm özellikler mevcut...teşekkür ederim...

ne desem azdır...yine süpersiniz...sağolun...

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Yazmayı unutmuşum. (şablon sayfasında da bir çoğaltma yapılacaktı)
Önce a,b vs... oluşturduğunuz sayfaları silin.
Sonra
Şablon sayfasında en son gri hücreleri (A86 : F91 aralığı) kopyalayıp grup halde aşağı doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.
Ayrıca en son tabloyu (5.mesaj eki) indirip denediğinize göre son mesajımdaki eki tekrar güncelleyeceğim. (bu tabloda grupların cevap şıklarıda randomize yerleştiriliyor.)
Deneyin istediğinizi kullanın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
tamam onu hallettim buldum...ben kopyalamaya A:C sütunlarını dahil etmemişim...şimdi onu yapıp hallettim sağolun...cevap şıkları da rnd olursa tadından yenmez artıkın :) heyecanlan bekliyorum....

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Tablo 5 nolu mesaj ekinde (5 nolu mesaj ekini kaldırıp yenisini ekledim)
indirip deneyin.
:)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sanırım hata bende hs_üç sayfasında küçük bir noktayı atlamışım.
5 nolu mesaj ekini yeniledim bu tabloyu indirip tekrar deneyin.
şablon ve hs_iki sayfalarındaki uyarıların gereğini yaptıktan sonra uyarıları silin. (ayrıca şablon sayfasında imleci yukarı alınki açacağınız sayfalar sayfa başından itibaren gözüksün)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
tamamdır çok teşekkür ederim sorunsuz çalışıyor....ellerinize sağlık...

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Muygun;

Program gerçekten sorunsuz çalışıyor ancak örneğin 1nci konu ile ilgili 1000 soru mevcut ve ben tüm soruları seçip bir soru bankası kitapçığı oluşturmak istiyorum ama seçimde 150 sorudan daha fazlasını elde edemiyorum. Yani seçebileceğim soru sayısı maksimum 150 olarak kalıyor...Ben biraz uğraşıp kodları ve formülleri çoğaltmaya çalıştım ama olmadı. Size zahmet bir bakabilirmisiniz?

Teşekkür ederim...

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

cvp_anahtarı sayfasındaki c153:v153 arasını aşağıya doğru çoğaltın,

Sanırım istediğiniz bu,

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Olmadı dediğiniz dosyayı (olmayan yerler belirtilmiş halde) ekleyin. (yapmak istediğinizi tam anlayamadım)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Farklı bir yöntemle tabloyu düzenledim.
Dosya boyutu çok artacağından kopyalanabilecek alanları kısaltarak gerekli çoğaltma uyarılarını yaptım.
Ama sanırım bir sorun kaldı. Birden fazla grup oluşturduğunuzda soruların sırası değişmesine rağmen doğru cevap seçeneği hep aynı alanda
ör: A grubu 1 sorusunun (soru15 olsun) doğru cevabı B seçeneği ise, B grubunda da 1. sorunun (buradaki 1.soru da 20. soru olsun) doğru seçenek yine B oluyor.
Bununla ilgili açıklamayı tablo içerisinde bulabilirsiniz.
Tabloyu inceleyin (verileri ve tabloyu istediğiniz ölçüde çoğaltarak deneyin.) sorun varsa tekrar bakalım.
Not: Tablonuzdaki renkleri biraz doğallaştırdım. :)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
azizim teşekkür ederim yine ilaç gibi olmuş bu tabloda ancak bir iki nokta var yine sana sormak istediğim.Artık bu sorularım bu konu ile ilgili son sorularımdır :)

Öncelikle bana kopyalamam gereken yerleri göstermişsin. Onları kopyaladım. Soru seçimini yaparken SORULAR1 - SORULAR2 - SORULAR3 - SORULAR4 tablolarından istediğim soru miktarlarını yazıyorum ama yalnızca SORULAR1 ve SORULAR2 tablosundan soru seçiliyor. Her tablodan 50 soru toplamda 200 soru seçmesini istesem de yalnızca ilk iki tablodan 100 soru seçiyor.Bu birinci sorum...

Bir diğer sorum ise sizin de açıklamalarda değindiğiniz gibi cevap anahtarında soru yerleri farklı olsa da bütün cevap sıraları aynı...Bir de buna çözüm bulabilirseniz ne mutlu bana:)

Ben bu tabloyu hem sınav hazırlama hem de soru bankası kitapçığı oluşturmak için kullanacağım....bilginize....

İlgilenirseniz çok sevinirim...Şimdiden teşekkürler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
En son eklediğim dosyada gerekli çoğaltmaları yaptıysanız sorun olmaması gerekir (ben denedim sorun yok)
AÇIKLAMA:
Tablo SORULAR1 sayfasındaki soru sayısını bularak (burda 500 adet) tamamını alıyor sonra sorular2,sorular3 vs..
Eğer hs sayfasındaki çoğaltmayı 1000 satır kadar yaptıysanız ilk 2 soru sayfasını okuyarak diğer sayfalara ulaşamayacaktır. Dolayısıyla diğer sayfa sorularını göremeyeceksiniz.

Cevapların sırasıyla ilgili gerekli düzelnlemeyi bitirince tabloyu ekleyecem.
İyi çalışmalar.