Öğretmen arkadaşlardan bir dosya ve bir istek aldım. Ama yapamadım. Yardımlarınızı istiyorum.
Bu dosyada öğrencilerin sorulara verdiği cevaplara göre puanlarını topluyor.
6.satır soruların sıralaması
7.satır soruların puanlarını belirliyor.
'AD' kolonu not toplamının olduğu kolon.
Bu dosya puanları toplayıp yazıyor. Ben den istenen ise bunun tam tersini yaptırmak. Yani öğretmen öğrencinin aldığı notu 'AD' kolonuna yazacak formül veya makro bunu sorulara göre dağıtacak. (Burada öğrencinin hangi soruyu doğru cevapladığı uydurma olacak ama çok önemli değil)
Tabi bu dağıtım belli kurallara bağlı olacak.
1.Kural dağıtılacak puan toplamı öğrencinin aldığı nota eşit olacak
2.Kural 7.satırda soruların maksimum değerleri yazıyor onları geçmeyecek.
3.Kural 7.satırdaki max. değerlerden 5 veya 10 olan sorular test yöntemiyle sorulmuştur. Yani bu sorudan alınacak puan ya tam puandır yada sıfır puandır yani arası yoktur.
4.Kural 7.satırdaki max. değeri eğer 5 veya 10 dışında ise bu soru klasik yöntemle sorulmuştur. Yani bu sorudan alınacak puan ya tam puandır ile sıfır puandır arasında herhangi bir değeri alabilir.
çok teşekkür ederim.
Bu dosyada öğrencilerin sorulara verdiği cevaplara göre puanlarını topluyor.
6.satır soruların sıralaması
7.satır soruların puanlarını belirliyor.
'AD' kolonu not toplamının olduğu kolon.
Bu dosya puanları toplayıp yazıyor. Ben den istenen ise bunun tam tersini yaptırmak. Yani öğretmen öğrencinin aldığı notu 'AD' kolonuna yazacak formül veya makro bunu sorulara göre dağıtacak. (Burada öğrencinin hangi soruyu doğru cevapladığı uydurma olacak ama çok önemli değil)
Tabi bu dağıtım belli kurallara bağlı olacak.
1.Kural dağıtılacak puan toplamı öğrencinin aldığı nota eşit olacak
2.Kural 7.satırda soruların maksimum değerleri yazıyor onları geçmeyecek.
3.Kural 7.satırdaki max. değerlerden 5 veya 10 olan sorular test yöntemiyle sorulmuştur. Yani bu sorudan alınacak puan ya tam puandır yada sıfır puandır yani arası yoktur.
4.Kural 7.satırdaki max. değeri eğer 5 veya 10 dışında ise bu soru klasik yöntemle sorulmuştur. Yani bu sorudan alınacak puan ya tam puandır ile sıfır puandır arasında herhangi bir değeri alabilir.
çok teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
-
147 KB Görüntüleme: 7
Son düzenleme: