Arkadaşlar merhaba çok değişik bir kaç uygulamaya ihtiyacım var burada yalın bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Şimdi ben örneğin 120 öğrenciyi 4 sınıfa böleceğim. Sınıfları oluştururken sistemin kendiliğinden sınıfları oluşturmasını istiyorum fakat dikkat edilmesi gereken bir husus var. Kız erkek sayılarını eşit dağıtacak, ayrıca yaşları ay olarak yazan öğrencileri yaş gruplrına göre de eşit dağıtacak. Örneğin her sınıfta her yaş grubundan eşit sayıda öğrenci olacak. Şimdi örnek dosyada olduğu gibi 4 sayfaya sınıfları sıraaldım. 5.sayfada sınıflara atayacağım öğretmenlerin sütunları var. Oraya öğretmenleri yazdığımda klasik olarak direk listelerin altna ilgili öğretmenin ismini ataycak . BUraya kadar sorun yok ama mesela ben bir öğrencinin bir öğretmene atanmasını istiyorum. Örneğin a sütununa öğretmeni yazdığımda istediğim öğrencinin o öğretmeni atadığım listeye otomatikmen aktarılmasını isyiorum. Bu işlemi bi ya da bir kaç öğrenci için ve bir kaç sınıf için nasıl tasarlayabilirm.Mümkün mü acaba.
Uzun oldu biraz ama hemen kısaca toparlayayım. İstediğim sayıda öğrenciyi istediğim sayıda sınıfa kız erkek sayıları ve yaş grupları eşit olacak şekilde dağıtma istiyorum. Ayrıca öğretmen ataması yaparken de öğretmen ismini ilgili sayfaya girdiğim zaman ayrı bir bölümde belirteceğim öğrenci ya da öğrencileri istediğim öğretmenlere, öğrtmen ismini girdiğim anda atamasını istiyorum. Sanırım en zor olanı burası. BUrada dağıtım yapıldıktan sonra böyle bir değişiklik yaparken kız erke sayısı eşitliği ve yaş grubu eşitliğinin bozulmaması için ilgili öğretmene istediğim öğrenciyi atarken aynı cinsiyette ve yaşta başka öğrenciyle arka planda yer değiştirebilecek bir uygulama olması gerekiyor ki sanırım zor bir uygulama olacak üstesinden gelebilecek olan varsa minnettar kalırım
Uzun oldu biraz ama hemen kısaca toparlayayım. İstediğim sayıda öğrenciyi istediğim sayıda sınıfa kız erkek sayıları ve yaş grupları eşit olacak şekilde dağıtma istiyorum. Ayrıca öğretmen ataması yaparken de öğretmen ismini ilgili sayfaya girdiğim zaman ayrı bir bölümde belirteceğim öğrenci ya da öğrencileri istediğim öğretmenlere, öğrtmen ismini girdiğim anda atamasını istiyorum. Sanırım en zor olanı burası. BUrada dağıtım yapıldıktan sonra böyle bir değişiklik yaparken kız erke sayısı eşitliği ve yaş grubu eşitliğinin bozulmaması için ilgili öğretmene istediğim öğrenciyi atarken aynı cinsiyette ve yaşta başka öğrenciyle arka planda yer değiştirebilecek bir uygulama olması gerekiyor ki sanırım zor bir uygulama olacak üstesinden gelebilecek olan varsa minnettar kalırım
Ekli dosyalar
-
20.5 KB Görüntüleme: 122
Son düzenleme: