• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli çizelgemde seçenek-1 ve seçenek 2 sekmesi var
seçenek-1 sekmesinde C4 den başlayarak ve D4 den başlayarak aşağıya devam eden tarih verileri var
sıralama uyguşlamalarından alıntı yaparak uygulayıp sonuca gittiğim formülasyon ise E4 hücresinden mevcut
Seçenek-1 sekmesinde hiçbir sorunum yok

fakat seçenek 2 sekmesinde formülde hatayı oluşturan kısmı anlayamadım
seçenek-2 sekmesinde aynı tarzda verilen C4 ve D4 ten başlayarak aşağıya doğru sadece EĞER kullanılarak başka bir hücredeki formüllerle alınıyo ve formülasyon 100. satıra kadar aldığım zaman E4 den başlayan formül hata veriyo
seçenek-2 sekmesinde E4 de olan formüle nasıl bir ekleme çıkarma yapmalıyım ki formülasyon bozulmasın

Neden ?
ben tarih verilerini formülasyonla hücrelere buldurup sonra sonuca gidiyorum. bu benim için önemli
sayın hocalarımdan çözüm beklemekteyim

Ekli dosyalar

=EĞER(I4=" ";" ";I4)

çift tırnak aralarına boşluk koymayı deneyin

bu şekilde denersem formüllerin çözümü oluyo gibi ancak ilk sıraya 0 değerne karşılık gelen tarih yani 00.01.1900 bu da benim istediğim çözüm değil
tam bi çözüm olması gerekiyo

formülün ilk kısmına YADA ile başlayan koşullardan önce yada içine işleyecewk biçimde E4 de yazan formül için yani
"=EĞER(YADA(E3=MAK($C$4:$D$100);E3="");"";KÜÇÜK($C$4:$D$100;1+EĞERSAY($C$4:$D$100;"<="&E3))) bu formülün biryerlerine VE(C4<>"";D4<>"") eklenirse olucak gibi ama ben çözemedim doğrusunu

Son düzenleme:
Merhaba,
Dosyanızı incelediğimde , döngüsel başvurular var. Onları elimine etmek için en küçük tarihlerle ilgili bir yardımcı kolon ekledim ve bir hücreye de en büyük tarihi yazdırdım. TARİH kolonunuzdaki formülü de bu yardımcı kolona ve en büyük tarih hücresine göre revize ettiğimde probleminiz düzelmiş oldu.
Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Selamlar...

Son düzenleme:
sayın sakman26 yardımınız için teşekkür ederim
ancak benim sorumun cevabı için ekbir sütın eklencek halde değil çizelgem
şöylek sorumu tekrar etmek istiyorum seçenek 1 sekmesinde herhangi bi şikayet sor vs sözkonusu değil seçenek 1 sekmesinde C4:C61 arasında ve D4:D28 arasındaki verileri manuel yazılıyo ve E4 de olan formülde
=EĞER(YADA(E3=MAK($C$4:$D$100);E3="");"";KÜÇÜK($C$4:$D$100;1+EĞERSAY($C$4:$D$100;"<="&E3))) C4:D100 aralığı belirtiliyo ve problem yok mesela C61 den sonra herhangi bir veri yok ama formülasyon hatasız

işte seçenek 2 sekmesinde C62 de "" çıkıyo biryerlerden geliyo formüllerle işte böyle olan seçenek-2 sekmesinde veri olmayan yani formül sonucu boşluk yani "" çıkan hücre olduğu için formül hata veriyo bu nasıl önlenecek

ilk hücreye bu formulu yaz

=EĞER(YADA(E3=MAK($C$4:$D$100);E3="");"";KÜÇÜK($C$4:$D$100;1+EĞERSAY($C$4:$D$100;">""")))

eğersay formulu formul ıceren hucrelerıde saydıgı ıcın hata verıyor.

2.secenek "tarih" yazısını 1 yaz ve ıkıncı bır baslık olusturarak 1 yazdıgın baslıgı gızle.

Son düzenleme:
Geri