Sıralama Komutu

Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Merhaba Arkadaşlar.

exell deki bir dosyamın verilerine F1 den F6000 artan sıralama yap komutunu komut 1 düğmesine eklemek istiyorum. Visualbasic kodu nedir ?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki satırı ilave edin.

[f1:f6000].sort
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Private Sub CommandButton1_Click()
[f1:f6000].Sort
End Sub


bu şekilde çalıştıramadım.......
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Haklısınız, aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:8359035628]Private Sub CommandButton1_Click()
[f1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub [/vb:1:8359035628]
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
bu sıralamaya satırlarıda nasıl dahil edebilirim.?...(exell veri>sıralamada sütün sıralamalrını aynı zamanda satırlarada yansıtmaktaydı)
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzdan ne kasdettiğinizi anlayamadım.
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Yukarıdaki komutla yalnızca F sütununda ki verilere sıralama yapılıyor. Oysa ben A-B-C-D-E sütunlarınındaki verilerin de F deki sıralamaya göre değişmesini istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir....... :hey:
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Þimdi oldu. Kodu aşağıdaki gibi değiştirin. Burada F sütununa göre sıralanmıştır.

[vb:1:69440b662d]Private Sub CommandButton1_Click()
[a1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub [/vb:1:69440b662d]
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
teşekkür ederim...... süper oldu.......

(konu başlığına uygun değil ama bir ricam daha olacaktı: bul - sil işlemlerine ait exell örnekleri var mı? forumda yaptığım araştırmada ki örnekler çok güzel. Fakat bir türlü kendi formumda uygulayamadım. Yeni öğrenenler için basit örnekler lazım) :eek:k::
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
visual basic kodu:
--------------------------------------------------------------------------------
Private Sub CommandButton1_Click()
[a1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub

olan bu kodu dosya açıldığında otomatik olarak nasıl yaptırabilirim? (Not: Çalışma Sayfası Adı: Sayfa1 ve Sayfa3)
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
sub auto_open ()
yukarıdaki makronun adını yazın '(CommandButton1_Click)
End Sub
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Sub auto_open()
CommandButton1_Click()
End Sub


bu şekilde çalıştıramadım.
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
command button_click'in ismini değiştirin mesela "buton" olsun
Sub auto_open()
buton
End Sub
 

Mahmut Bayram

Özel Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
1,778
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel Tr
bu arada commandbutonu da ismini değiştirdiğiniz makro ile ilişkilendirmelisiniz. veya en iyisi siz dosyayı ekleyin çözümünü yapalım.
veya açılışta çalışmasını istediğiniz makrokodlarını
Sub auto_open()
........'buraya yazın
End sub

olayı içerisine yazın
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Private Sub CommandButton1_Click()
[a1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub


yukarıdaki komutu Userform da kullanmak istediğimde sayfa1 'i nasıl ekleyebilirim? (sayfa1 de sıralamayı nasıl yaptırabilirim?)
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,591
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
[vb:1:b3160af15e]Private Sub CommandButton1_Click()
[sayfa1!a1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub[/vb:1:b3160af15e]
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
Teşekkür ederim......

Birde dosyayı inceleyip; çalışma sayfası açıldığında otomatik olarak nasıl yaptırabilirim?

Birde otomatik olarak yapmasını istediğim 3 işlev var. Bunları sırası ile yaptırmam mümkün mü? Nasıl?
 
Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
149
Sub auto_open()
[sayfa1!a1:f6000].Sort Key1:=[f1]
End Sub

auto_open calisma sayfasi acildiginda module'lerde ilk olarak bu makro cagrilir.
 
Katılım
16 Temmuz 2005
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
2000 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
3.6.2022
1. auto_open () bir mesaj kutusunu çalıştırıyorum.
2. sine yukarıdaki formülü gömdüğümde şöyle bir uyarı aldım:

AMBİGUOUS NAME DETECTED : AUTO_OPEN

TAMAM ' I tıkladığımda iki otomatik işlevi de yerine getirmediğini görüyorum. Bu durum nasıl düzeltilebilir?
 
Üst