- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007
İyi pazarlar. Search yapan bir makroya ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Örnek dosyaya bakalım: Sütun A'da sıralanmış sayı kümeleri var gördüğünüz gibi. Sütun F' ye ise 33,35,8,13,14.. şeklinde bir sayı kümesi yazıyoruz. Makro sütun A' da tarama yapacak: Öncelikle 33 rakamının yer aldığı kümeleri ayıklayacak, sonra bunların içinden (yani 33 rakamının yer aldığı kümeler) 35 olanları ayıklayacak, 35 olanları ayıkladıktan sonra elde edilen liste içinde 8 olanları bulup ayıklayacak,.. bu şekilde tüm rakamları eleyerek devam edecek. Bazen F' deki herhangi bir rakam elde ettiğimiz listede yer almayabilir, o zaman bulamadığı rakamı pas geçip, bir sonraki rakamı arayacak. Örneğin; 35 var, 8 de var, fakat 35 ve 8' in aynı anda olduğu kümelerin hiç birinde bir diğer rakam olan 13 yok. O zaman 13' i pas geçer, bir sonraki rakam olan 14' ü ararız. O da yoksa yine sıradan devam ederiz.
NOT: Konuyla ilgili excel sayfasının ekran görüntüsü aşağıdaki linktedir, resim veya dosya olarak eklemek istedim fakat ekleyemediğim için link veriyorum
NOT: Konuyla ilgili excel sayfasının ekran görüntüsü aşağıdaki linktedir, resim veya dosya olarak eklemek istedim fakat ekleyemediğim için link veriyorum