Aşağıda bulunan gibi bir kod kullanıyordum fakat bunu dosya ismini tarihli olarak değil Save as ekranında son kullanıcı tarafından girilebilecek bir kod olması gerekiyor. Birkça yöntem denedim fakat malesef başramadım.
Kısacası bu makroyu bir butona atadım ve bu butona basıldığında save as ekranı açılacak ve sadece dosya adını yazacak ve kaydetmek istediği yeri seçecek ve kaydet tuşuna basacak. formatı ile ilgili oynama yapamayacak kaydolan dosyaların hepsi xlsm olarak olması gerekiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Sub save_file()
Dim tDate As String
Dim FileSaveName As String
Dim fPath As String
tDate = VBA.Format(DateSerial(Year(Date), Month(Date), Day(Date)), "dd-mm-yyyy")
'FileSaveName = Application.GetSaveAsFilename(InitialFileName:=tDate, filefilter:="Excel Files(*.xlsm),*.xlsm", Title:="Please save the file")
With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count <> 0 Then
fPath = .SelectedItems(1) & "\"
ActiveWorkbook.SaveAs fPath & tDate & ".xlsm", FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled
End If
End With
End Sub
Kısacası bu makroyu bir butona atadım ve bu butona basıldığında save as ekranı açılacak ve sadece dosya adını yazacak ve kaydetmek istediği yeri seçecek ve kaydet tuşuna basacak. formatı ile ilgili oynama yapamayacak kaydolan dosyaların hepsi xlsm olarak olması gerekiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Sub save_file()
Dim tDate As String
Dim FileSaveName As String
Dim fPath As String
tDate = VBA.Format(DateSerial(Year(Date), Month(Date), Day(Date)), "dd-mm-yyyy")
'FileSaveName = Application.GetSaveAsFilename(InitialFileName:=tDate, filefilter:="Excel Files(*.xlsm),*.xlsm", Title:="Please save the file")
With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count <> 0 Then
fPath = .SelectedItems(1) & "\"
ActiveWorkbook.SaveAs fPath & tDate & ".xlsm", FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled
End If
End With
End Sub