Son kullanıcının exceli makrolu olarak kaydetmesi için gerekli kod nedir?

Excel Vers. ve Dili
2010
Aşağıda bulunan gibi bir kod kullanıyordum fakat bunu dosya ismini tarihli olarak değil Save as ekranında son kullanıcı tarafından girilebilecek bir kod olması gerekiyor. Birkça yöntem denedim fakat malesef başramadım.

Kısacası bu makroyu bir butona atadım ve bu butona basıldığında save as ekranı açılacak ve sadece dosya adını yazacak ve kaydetmek istediği yeri seçecek ve kaydet tuşuna basacak. formatı ile ilgili oynama yapamayacak kaydolan dosyaların hepsi xlsm olarak olması gerekiyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Sub save_file()
Dim tDate As String
Dim FileSaveName As String
Dim fPath As String
tDate = VBA.Format(DateSerial(Year(Date), Month(Date), Day(Date)), "dd-mm-yyyy")
'FileSaveName = Application.GetSaveAsFilename(InitialFileName:=tDate, filefilter:="Excel Files(*.xlsm),*.xlsm", Title:="Please save the file")
With Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
.AllowMultiSelect = False
.Show
If .SelectedItems.Count <> 0 Then
fPath = .SelectedItems(1) & "\"
ActiveWorkbook.SaveAs fPath & tDate & ".xlsm", FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled
End If
End With
End Sub

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Kodlarda bir sorun yok. Makro içerebilen (.xlsm) dosya şeklinde kayıt oluyor.

Excel Vers. ve Dili
2010
evet sorunsuz çalışıyor fakat değiştirmek istediğim şeyi açıklayamamışım demekki.

Bu şuanki kod fakat bunda değişiklik yapmak istiyorum tarihle kaydetmesin save as ekranı açılsın kullanıcı kendi isteğini yazsın istiyorum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Buyurun
Kod:
Sub save_file()
    Dim tDate As String
    Dim FileSaveName As String
    Dim fPath As String
    tDate = VBA.Format(DateSerial(Year(Date), Month(Date), Day(Date)), "dd-mm-yyyy")
    With Application.FileDialog(msoFileDialogSaveAs)
        .AllowMultiSelect = False
        .FilterIndex = 2
        .Show
        If .SelectedItems.Count <> 0 Then
            fPath = .SelectedItems(1)
            ActiveWorkbook.SaveAs fPath, FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled
        End If
    End With
End Sub