• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Sonraki Kayıt" butonuna bastığımda olay tetiklemek???

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umitk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
15 Ekim 2006
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2003
Slm;
Access'de sonraki yada önceki kayıt butonuna (Form'un hazır butonları)bastığımda checkbox'ın click yordamını çalıştırmak istiyorum ama bir türlü başaramadım???

Bunu yapmayı istememin sebebi ekranda bir checkbox ve textfield var. Checkbox'a bastığımda seçiliyse textfield aktif, seçili değilse textfield pasif olsun istiyorum ve aşağıdaki kodla bunu başardım ama

Private Sub Onay498_Click()
Metin500.Enabled = Onay498.Value
End Sub

kayıt değiştiğinde olaylar karışıyor. 1. Kayıtta checkbox seçiliyse textfield'da aktif oluyor ama 2. kayıta geçtiğimde Checkbox seçili değilse hala textfield aktif oluyor. Yani kayıt her değiştiriğinde bu kontrolü çalıştırmam gerekiyor. Lütfen Yardım edin!
 
Merhaba..

Net önerilerde bulununabilmemiz için örneğinizi ekleyebilir misiniz?
 
Örnek dosya ekleyemiyorum. Invalid File hatası veriyor. Sebebi sanırım "accdb" yani Access 2007 uzantısında olması, 2003 formatında kaydettiğim zamanda sadece tablo kalıyor.
 
Sorunumu hallettim

Private Sub Form_Current()
Metin4.Enabled = Onay2.Value
End Sub

Private Sub Onay2_Click()
Metin4.Enabled = Onay2.Value
End Sub

böyle yapınca oldu. Form özelliklerinde Olay sekmesinde "Geçerli olduğunda" kısmına kod ekleyince istediğim oldu.
 
Geri
Üst