• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sorguda formüllü yeni sutun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 86126
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Arkadaşlar, ekli dosyamdaki hırsızlık olayları sorgusunda aydınlatılma oranı isimli yeni bir sutun oluşturup % formülü koymak istedim ancak beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba..

Sorgudaki Aydınlatma Oranı alanını aşağıdaki gibi düzenlerseniz istediğinizi elde edersiniz..

Kod:
AYDINLATILMA ORANI %: ((Nz([FAİLİ BELLİ];0)+Nz([FAİLİ FİRAR];0))/[TOPLAM]*100) & "%"

Sıkıntınız, işleme kattığınız alanlarda değer bulunmamasından kaynaklanıyordu.. Nz fonksiyonu sayesinde ilgili alanlarda hiç değer yoksa o alanı 0 saymasını sağladık..

Deyimin sonundaki & "%" ile de çıkan sonucun sonuna % işaretini ekledik.. Dilerseniz başa da alabilirsiniz..

İlgin için çok teşekkür ederim. bir konu daha sormak istiyorum. sonuçları aldım ancak % hesaplaması olduğu için malumunuz bazı değerler 83,33333333 olarak gidiyor bununda 83,3 olarak kalmasını istiyorum bunu nasıl yapıcam.

İlgin için çok teşekkür ederim. bir konu daha sormak istiyorum. sonuçları aldım ancak % hesaplaması olduğu için malumunuz bazı değerler 83,33333333 olarak gidiyor bununda 83,3 olarak kalmasını istiyorum bunu nasıl yapıcam.

Değişkeni şu fonksiyon ile düzeltebilirsiniz.
Kod:
Private Function RoundA(Sayi, Optional Basamak As Long)
Kat& = 10 ^ Abs(Basamak)
If Basamak >= 0 Then RoundA = CDbl(FormatNumber(Left(Sayi, 30), Basamak))
If Basamak < 0 Then RoundA = CDbl(RoundA(FormatNumber(Left(Sayi, 30) / Kat), 0) * Kat)
End Function

&#304;lginize ve beyninize sa&#287;l&#305;k t&#351;k ederim

Geri