Soru :Makro ile Filtrelemede rakamdan bağımsız işlem yapmak ?

Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba. Bahis oynarken kullandığım oranların bulunduğu bir tablom var. Bu tabloda oranları süzerken sürekli sağ tık yapmaktan yorulduğum için bunu makroya bağlamak istedim ve buton atadım.
Hem resimlerle hem de dosyanın küçük bir örneğini ekleyerek ne istediğim konusunda yardımınızı rica edeceğim.
1. resimdeki gibi bir dosya, Burada ben 4. Satıra incelemek istediğim maçın oranlarını yazdığımda K1 deki butona bastığımda K4'te o an hangi oran var ise ona göre filtreleme yapmasını istiyorum.
Fakat makroyu kaydettiğim zaman kaydettiğim orana göre filtreleme yapıyor ve yeni gelen orana göre filtreleme yapmıyor.
Makro düzenleyiciden 2. resimdeki gibi o kısmı K4 olarak değiştirdim ama işe yaramadı.

Benim bilmediğim veya atladığım yer neresi acaba?
Yardımcı olabilecek birisi varsa çok makbule geçecek



 

netzone

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
Office 365 32 Bit TR
Windows 10 64 Bit TR
Merhaba @Delidadas,

Öncelikle sorunuzu sorduktan sonra sabırla cevap verilmesini beklemenizi öneririm. Zira cevaplanmamış konuları inceleyen arkadaşlarımız olabilir, bu kişiler söz konusu sorunuza cevap verilmiş gibi algılayıp ilgilerini çekmiyor ise konuya bakmadan geçebilir.

Görselde görüldüğü üzere şu şekilde denerseniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Rich (BB code):
Sub ListeyiGetir()
    ActiveSheet.Range("$A$3:$HV$11730").AutoFilter Field:=11 'Filtreyi Temizler
    ActiveSheet.Range("$A$3:$HV$11730").AutoFilter Field:=11, Criteria1:=Range("K4").Value 'K4 de yer alan değere göre filtreyi uygular.
End Sub
... hem de dosyanın küçük bir örneğini ekleyerek ...
*Ayrıca belirtmek isterim dosya eklemişsiniz. :)

iyi çalışmalar.
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Teşekkürler cevap için hocam.

Excel örneğini eklemeyi unutmuşum. uyarınız için sağolun..

Şimdi ekliyorum Örnek Dosya burdadır

Verdiğiniz kodları denedim ama yapamadım veya beceremedim diyelim :)

Eğer vaktiniz varsa eklediğim şablon üstünde bi deneme yaparak gösterebilir misiniz ?

Şimdiden ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.

Not : Konuya yazma sebebim konuyu güncel tutmak içindi :) Yoksa sabırsızlık değildi. Ama eğer arkadaşlar inceliyorlarsa tekrar yazarak üste çıkarmama gerek yok uyarınız için sağolun
 

netzone

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
Office 365 32 Bit TR
Windows 10 64 Bit TR
Merhaba,

Dosyanız olmadığı için test ederken tam sayı kullanmış ve hücre biçimi genel olarak duruyordu bu sebeple dosyanıza uyum sağlamamış,
Dosyanıza buradan ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Çok teşekkür ederim hocam elinize sağlık çok makbule geçti
 
Üst