sql de database sorgusu

Katılım
26 Aralık 2005
Mesajlar
9
Arkadaşlar merhaba,

Aşağıdaki kodu forumlardan buldum fakat bende dim lere kızıyor nerde yanlış yapıyorum acaba?

Dim cnt As ADODB.Connection
Dim rst As ADODB.Recordset
Dim strConn As String, sorgu As String

Private Sub Workbook_Open()

Set cnt = New ADODB.Connection
strConn = "PROVIDER=SQLOLEDB;"
strConn = strConn & "DATA SOURCE=127.0.0.1;INITIAL CATALOG=dbnakliye;"
strConn = strConn & " INTEGRATED SECURITY=sspi;"
cnt.Open strConn
Set rst = New ADODB.Recordset
With rst
.ActiveConnection = cnt
sorgu = "select title from tblcari"
.Open sorgu
Sayfa2.Range("A2").CopyFromRecordset rst
.Close
End With
cnt.Close
Set rst = Nothing
Set cnt = Nothing
End Sub
End Sub


aslında yapmak istediğim sql de dosyayı açıp verileri bir hücreye yazdırmak istiyorum
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Ne diyor mesela dim'lere?

hata mesajını, hatayı numarasını, hata satırını belirtirseniz, çok daha hızlı yanıt alırsınız.

Ek olarak yardım etmek isteyen arkadaşlar yukarıdaki dosyaları baştan oluşturmak zorunda kalabileceğinden dosyaları zipleyip foruma eklemenizde cevap alma şansınızı artırır.

Edit: Başlığınızdaki "acilll" i kaldırırsanız forum kurallarına uymuş olursunuz.

Edit #2: Veritabanının sql server olduğunuşimdi farkettim. Dosya ekleme olayını atlayabilirsiniz. :mrgreen:
 
Katılım
26 Aralık 2005
Mesajlar
9
çok özür dilerim forum kurallarına uymadığpım için dün katıldım foruma zamnla öğrenicem herhalde

compile error

user-defined-type not defined

New ADODB.Connection bunu imports falanmı yapmamız lazım
imports system.data.oldb gibi
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Tools->References'ten

Microsoft activex data objects 2.X library

den en yüksek olanı işaretleyip tekrar deneyin.
 
Katılım
17 Mart 2005
Mesajlar
32
Sayın Alpen,
Ben böyle hataları Object olarak tanımlıyorum yani
Kod:
Dim cnt As Object 
Dim rst As Object 
Dim strConn As String, sorgu As String
zaten aşağıda 'SET' kuruluyor.
Ben bu güne kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Teşekkür Ederim
 
Üst