stok düzenleme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Selamlar
Stok girişi ve çıkışı sayfasına hareket yazıldığı zaman bu hareketleri stok bakiye sayfasına mı aktarmak istiyorsun?
Eğer öyleyse formüllerle bir ürünün toplam girişi ve toplam çıkışı sayfalara taşınabilir bakiye bölümünde net bakiye gösterilebilir.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Giriş-çıkış işlemlerinizi tek sayfada birleştirdim. Ayrıca giriş yada çıkış verilerinin birimleri farklı olabiliyorsa bunu tabloda belirtmeniz gerekir. Adet ve KG birimlerine ait değerlerin bakiye hesabını nasıl tutacağınızı bilmediğimden her iki birime ait bakiyeyi ayrı ayrı belirttim.
Bu küçük değişikliklerin mahsuru yoksa eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
NOT: kodlar alıntıdır.
:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2
Evet Stok girişi ve çıkışı sayfasına hareket yazıldığı zaman bu hareketleri stok bakiye sayfasına aktarmak istiyorum.

Ayrıca Stok Bakiye aynı stok kodlu olan ürünler toplanacak

bu makro ile ve ya formülle nasıl yapılır bilemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2
sAYIN mUYGUN NEDEN 50.SATIRA KADAR VERİ GİRİŞ YAPABİLİYORUZ
DEVAM EDEMİYORMUYUZ. ÇÜNKÜ BU VERİ GİRİŞİ 1 SENELİK OLACAK VE GÜNLÜK VERİ GİRİŞİ
EN AZ 20-30 KALEM ÜRÜN OLACAK SENE SONUNA KADAR BU SAYFANIN SATIRLARI DOLUYOR BİLE

AYRICA SIFIRDAN İŞLEM YAPACAĞIM İÇİN İÇERDEKİLER ÖRNEK VERİLER İDİ

BU VERİLERİ SİLİP BAŞTAN GERÇEK DEĞERLERİ GİRMEM GEREKİYOR ESKİ VERİLERİ SİLİP
YENİ VERİLER GİRDİĞİMDE DATADA AKTAR DEDİĞİMDE STOK BAKİYEYE AKTARMIYOR BUNU NASIL TEMİZ BİR TABLO YAPARIZ

DATA TABLO TEMİZLEME VAR ORADAN DATADAKİ TABLOYU SİLİYOR FAKAT GİRİŞ-ÇIKIŞ VE STOK BAKİYE SAYFALARINDA VERİLER KALIYOR

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
sAYIN mUYGUN NEDEN 50.SATIRA KADAR VERİ GİRİŞ YAPABİLİYORUZ
DEVAM EDEMİYORMUYUZ. ÇÜNKÜ BU VERİ GİRİŞİ 1 SENELİK OLACAK VE GÜNLÜK VERİ GİRİŞİ
EN AZ 20-30 KALEM ÜRÜN OLACAK SENE SONUNA KADAR BU SAYFANIN SATIRLARI DOLUYOR BİLE

AYRICA SIFIRDAN İŞLEM YAPACAĞIM İÇİN İÇERDEKİLER ÖRNEK VERİLER İDİ

BU VERİLERİ SİLİP BAŞTAN GERÇEK DEĞERLERİ GİRMEM GEREKİYOR ESKİ VERİLERİ SİLİP
YENİ VERİLER GİRDİĞİMDE DATADA AKTAR DEDİĞİMDE STOK BAKİYEYE AKTARMIYOR BUNU NASIL TEMİZ BİR TABLO YAPARIZ

DATA TABLO TEMİZLEME VAR ORADAN DATADAKİ TABLOYU SİLİYOR FAKAT GİRİŞ-ÇIKIŞ VE STOK BAKİYE SAYFALARINDA VERİLER KALIYOR
Merhaba;
Bazen çözüm üretirken yazılmayanlarıda düşünmek zorunda kalıyoruz. 4 nolu mesaj eki de bu düşüncenin eseriydi.
Bir tablodaki veri (aksine bir açıklama yoksa) buton yardımıyla başka bir yere aktarılıyorsa tablo aktarmadan sonra boşaltılıp yeniden kullanılacak demektir.(ben böyle algılıyorum)
Galiba daha basit bir tablo (butonlarada gerek kalmaksızın) sizin işinizi görür.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2
Ben yine ifade edemedim sanırım tekrar izah etmeye çalışayım

ilk gönderdiğim zipli dosyada:

1- stok veri giriş sayfası var
2- stok veri çıkış sayfası
1-de stok veri girişini giriyorum
2-de stok çıkışı olduğunda stok çıkışını giriyorum

yapılması gerekenler
1-de veya 2 de işlem yapınca stok girişi veya çıkış işlemi yapıldığında
3.sayfadaki stok durumuna aktaracak
bu işlemi yaptıktan sonra
4.sayfadaki stok bakiye dediğim yerdede
stok 3.sayfadaki işlemlere göre stok koduna göre aynı stok kodlu ürünlerin bakiyesini yani mevcut malın stok kalanını göstermesini istiyorum
örnek : 78.01.10.00.00.00 stok kodlu (örneğin kalem )ürünlerden sınırsız giriş sınırsız çıkış var giriş toplamları 100 olsun çıkış stoplamları 50 kalan bakiyemiz bu ürüne ait 50 dir.

Aynı şekilde x stok ürünü bu ürünlerde sınırsız a b c d e..... Stok kodları şeklinde bunları gruplayıp süzmesi gerekiyor kalan stok bakiyede x stok kodlu üründen şu kadar bakiye a stok kodundan şu kadar

başka bir örnek: Kalem,silgi,kitap,defter,kalem,kalem,silgi,..... Sınırsız ürün olsun
şimdi ben kalemleri 3 gruba ayıracam bunun için stok kodu kullancam 1.kaleme 9401.40.00.00.00 stok kodunu verdim 100 adet giriş yaptım, 50 adet çıkış yaptım bunu stok durumuna aktardı aynı andada stok bakiyesinde kalan 50 adet olarak görünecek, aynı stok kodlu kalemden x tarihte bir 50 daha girdim stok durumuna yine aktardı kalan stok bakiyede bu stok kodlu ürün 100 olarak görünmesi gerekiyor.
Silgi vs diğer ürünlerdede aynı mantıkla devam edecek

burda sıralamayı stok bakiyede stok koduna göre ayırması gerkiyor
stok kodları farklı olan ama isimleri aynı ürün olabilir (4 tane kalem isimli olabilir ama birinci kalem x stok kodlu, 2.kalem y stok kodlu gibi)olsada bunları ayırması lazım
bunuda stok kodlarına göre süzmesi gerekiyor.

ÖRNEK DOSYA AŞAĞIDADIR

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2
Sayın muygun 03-02-2011, 16:21 da yaptığın ilk çalışma çok güzeldi

ancak ordaki verileri komple silinip

aynı sistemle yeni girişler için şablon yaratabilirmiyiz?

Bana önemli olan kalan bakiyenin stok koduna adına göre kalan bakiyeyi vermesi

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
4 noşu mesaj ekini kullanabilirim derseniz;
DATA sayfasında tabloyu temizle butonuna basın.
giriş ve çıkış sayfalarında başlık satırı hariç (3. satır dahil) seçin ve delete ile silin.
DATA sayfasında bir miktar veri girin. Bu girişleri buton vasıtasıyla aktarın. Giriş yaptığınız tabloya hesaplamanın nasıl olması gerektiğini tablo üzerinde açıklayın ve bu tabloyu buraya ekleyin. Buna göre hesaplama yada bakiye bölümünü düzenleyelim.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
12 nolu mesaj ekini açın.Aşağıda tariflediğim şekilde işlemleri yapın.
1-giriş sayfasında 3. satırdan itibaren seçin ve klavyeden "DELETE" tuşuna basarak silin.
2-çıkış sayfasında 3.satırdan itibaren seçin ve klavyeden "DELETE" tuşuna basarak silin.
3-DATA sayfasında "AKTAR" tuşuna basın.
4-STOK BAKİYE sayfasına geçin ve sonuçları kontrol edin.
5-Başka veri girişi için DATA sayfasında "Tabloyu Temizle" tuşuna basın ve B3 hücresinden itibaren yeni veri girişlerinizi yapın.
NOT : DATA sayfası yıl boyunca aynı verileri barındırmayacak. (yani data sayfası sadece veri giriş sayfası)
Bu sayfada veriyi gireceksiniz.
Aktar tuşuna basacaksınız. (her aktarmadan sonra sayfanın temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde mevcut veriler 2. kez aktarılır)
Sonra yeni veri girişi için sayfayı temizleyeceksiniz.
Artık verileriniz giriş ve çıkış sayfalarında. Bu sayfalara alınan her veri STOK BAKİYE sayfasında değerlendirilmiş olacak.
İyi çalışmalar.

Sonra

Excel Vers. ve Dili
2
Sayın muygun;
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

12 nolu mesaj eki çok işime yaradı, ancak bir eksikliğim kaldı
bunu nasıl halledebiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

Sorun şudur: Data girişinde F stünundaki açılır listede Birimlerde adet ve Kg var bunlara; MTR (Metre), M3 (Metreküp), M2(Metre Kare) KWH(Kilovat saat) birimlerini ilave edebilirmiyiz?
Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2
Sayın muygun mesaj 15 sorun

Sayın muygun msj 15 deki dosyada sorunlar var
dosya içerisinde sorunları yazdım

yardımcı olursanız sevinirim tşk iyi çalışmalar diliyorum

bu arada sadece giriş işlemi yaptım

çıkış işlemlerinde sorun olurmu bilemiyorum.

Sınırsız veri girişi çıkışı olacak

yaklaşık 100 kalem eşya olacak

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Evet Stok girişi ve çıkışı sayfasına hareket yazıldığı zaman bu hareketleri stok bakiye sayfasına aktarmak istiyorum.

Ayrıca Stok Bakiye aynı stok kodlu olan ürünler toplanacak

bu makro ile ve ya formülle nasıl yapılır bilemiyorum.
Merhaba Syn. sonertaner;

Üstte alıntı yaptığım mesajınız gereği "stok kodu aynı olan ürünler" toplanıyor.
son eklediğiniz tablonuza gelince daha önceden aktardığınız veriler gereği 381590900000 kodlu verinin adı "KATALİTİK MÜSTEHZAR-KATALİZÖR"
ve bu veri stok bakiye sayfasında 11. sırada mevcut. Tablo formül gereği kod no suna bakarak toplam aldığı için son verinizide bu verinin üzerine topladı. (verilerinizi girerken sakıncası yoksa gerçeğe uygun girin)
Ekli tabloda sıra no konusu düzeltildi.
Giriş sayfasındaki verileri A3 ten itibaren silin. Yeniden (stok kod no'su sorunsuz) veri girişi yaparak tabloyu tekrar deneyin.
Not:sınırsız birşey olamaz. Bu tablo excelin sınırlarında biter. Veritabanı kullansanız buda hd nin kapasitesiyle sınırlıdır.
Ayrıca eğer 100 kalem ürününüz varsa ve bunları (stok kod ve adını) bir sayfaya yazarsanız açılır liste seçimi ile hatalı kod yada isim yazılımın önüne geçilebilir.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2
tşk

Evet ben MASTERBATCH
ile katalizör müstehzarı aynı stok kodlu isimler farklı girilmiş ben onu atladım.Özür diliyorum.

Ancak Data ve Giriş sayfalarındaki stun başlıkları istediğim gibi yapabilirmiyiz
sanırım onu yapar isek bir sıkıntı kalmayacak

Tekrar teşekkür ediyorum