Süzülen bir tablodan ilk beş satırın başka bir sayfada gösterilmesi

Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar merhaba,

Forumda yeniyim yanlış yere konu açmıyorum umarım.

Benim iş takibi yaptığım bir tablom var. Bu tabloda işlere 1 den 5 e kadar aciliyet numarası veriyorum en acil 1 numara. Ayrıca yine aynı tabloda işin yapılması için kalan gün sütunu da var.

Bir başka sayfada (dashboard) iki adet özet tablo yapmak istiyorum.
İlki en acil ilk beş iş, ikincisi de süresi en az kalan ilk beş iş.

Kısacası bir tablodan en küçük ilk beş değerin olduğu satırı bir başka sayfada nasıl gösterebilirim. Tabi sadece ilk beş satırın görünmesini istiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Herşey güzel açıklanmış ama sizin excel sayfasında nereye hangi veri koymak istediğinizi ve nereden neleri almak gerektiğini gösteren fiziksel olarak örnek bir dosya hazırlayarak buraya yükleseydiniz keşke.. Aksi takdirde yapboz olur orası oraya degil buraya şeklinde çıkışlarla herşey silbaştan olur.
Bir dosya hazırlar mısınız?

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Sn. cems'e katlıyorum, örnek olmadan anlattığınız her şey havada kalır...

Ben de size şimdi ya tutarsa diye bir örnek kod vereyim...
Filtreledikten sonra makroyu çalıştırıp deneyiniz...
Kod:
[SIZE="2"]Sub Emre()
Sheets("Sayfa1").Range("A1:E200").SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Destination:=Range("H1")
End Sub[/SIZE]

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar çok sağolun, evet haklısınız dosya ekleyemedim. Şimdi tablonun daha bastleştirilmişini ekliyorum. Murat kardeş kodu denedim ancak olmadı :(

Tabloda yapmak istediğim işlemi size kısaca anlatayım.

Süzülmüş olan İş Takibi tablosunun ACİL. (5 - 1) Sütununa göre en küçük beş satırın İŞ TARİFİ hücrelerinin DASHBOARD Sayfasında görünmesini istiyorum.

Aynı şekilde KALAN GÜN Sütununa göre de en küçük beş değerin İŞ TARİFİNİN DE DASHBOARD sayfasının bir başka tarafında görünmesini istiyorum.

Kısaca İş takibi sayfasını açmadan Dashboard sayfasında en acil beş işin ve süresi en az kalmış beş işi görmek istiyorum.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar yapmak istediğim tam anlaşılmadıysa daha detaylı açıklayabilirim. Yardımınızı rica ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016
Çok zor soru sormuşum pardon!