• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sumproduct formülünü sadeleştirme

Excel Vers. ve Dili
ben kimim
yılmaz
merhabalar aşağıdaki formülü nasıl kısaltarak yazabiliriz?

=SUMPRODUCT((ISNUMBER(MATCH(A2:A696;A701:A716;0)))*(C2:C696)
*(B2:B696>=--"01.09.2011")*(B2:B696<="--30.11.2011"))+SUMPRODUCT((ISNUMBER(MATCH(A2:A696;A723:A725;0)))*(C2:C696)
*(B2:B696>=--"01.09.2011")*(B2:B696<="--30.11.2011"))+SUMPRODUCT((ISNUMBER(MATCH(A2:A696;A727:A729;0)))*(C2:C696)
*(B2:B696>=--"01.09.2011")*(B2:B696<="--30.11.2011"))

Merhaba,

Bu şekilde ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Küçük bir örnek dosya ekleyerek ulaşmak istediğiniz sonucu açıklarsanız alternatif çözümler üretilebilir.

merhaba arkadaşlar

örnek dosya ekledim..

teşekkürlerimle ve selamlarımla ,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde kısaltabilirsiniz. E sütununda sadece toplatmak istediğiniz hesap kodları olmalıdır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY($E$2:$E$100;$A$2:$A$1000))*($B$2:$B$1000>=TARİHSAYISI("01.09.2011"));($B$2:$B$1000<=TARİHSAYISI("30.11.2011"))*($C$2:$C$1000))

Korhan bey teşekkürler ilginize ,

açıklamasını yaptığınız üzere verdiğiniz formül benim istediğim sonucu vermiyor .anladığım kadarıyla benim istediğim şekilde mümkün olma şansı yok.. öğrenmek istediğim buydu..

Merhaba,

Siz nasıl bir sonuca ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Ekli dosyalar

"Yurttaş" hocam elinize emeğinize beyninize sağlık gerçekten harika bir çözüm..

size bir sorum daha olucak.. rapor sayfasında bu sonuçları aylık yada 2 aylık olarak yanyana koyacak olursam yardımcı sütundaki verilerle oynama şansım olmayacak.. 7-8 tane ayrı alanı toplatmak için (örnek:dosyamdaki kısaltılmış formül) yardımcı sutun kullanmadan çözüm varmıdır?yoksa formüldeki gibi her bir alan için formül uzamak zorunda mıdır?

saygılarımla

"Yurttaş" hocam elinize emeğinize beyninize sağlık gerçekten harika bir çözüm..

size bir sorum daha olucak.. rapor sayfasında bu sonuçları aylık yada 2 aylık olarak yanyana koyacak olursam yardımcı sütundaki verilerle oynama şansım olmayacak.. 7-8 tane ayrı alanı toplatmak için (örnek:dosyamdaki kısaltılmış formül) yardımcı sutun kullanmadan çözüm varmıdır?yoksa formüldeki gibi her bir alan için formül uzamak zorunda mıdır?

saygılarımla

.

Biraz açar mısınız? Ne yapmak istediğinizi anlayamadım.

Esasen kullandığınız formül esnek değil. Yani her tarih değişikliğinde de formülü yeni baştan düzenlemeni gerekir. Diğer taraftan hesaba katacağınız alanlar da değiştikçe yine bu formülde değişiklik yapmak zorunda kalacaksınz.

Ne yapmaya çalıştığınızı açıklarsanız daha esnek yollar bulunabilir.

.

hocam dosya ekte.göreceğiniz üzere basit birşey istiyorum sadece toplam aldırmak..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Anladığım kadarıyla hesap kodlarını tek bir sütuna yazıp bu alandan istediklerinizin tarih aralığına göre toplamlarına ulaşmak istiyorsunuz. Fakat bu işlemde kullanmak istediğiniz formülünde kısa olmasını istiyorsunuz.

Ben ekte bir örnek uygulama hazırladım. Bu şekilde çözüm işinize yararsa kullanabilirsiniz. Dosya içinde gerekli açıklamaları yaptım. Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Korhan bey çok teşekkür ederim.. çok güzel bir çözüm sunmuşsunuz emeğinize sağlık..

Geri