- Excel Vers. ve Dili
- 2019 Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=İNDİS($E$4:$S$18;KAÇINCI($I23;$B$4:$B$18;0);KAÇINCI($J23;$E$3:$S$3;0))
=İNDİS($E$4:$S$18;KAÇINCI($I23;$B$4:$B$18;0);KAÇINCI($J23;$E$3:$S$3;0)) uzmanamele'nin yazdığı förmül işini görüyor, ayrıca Exceldeki açıklama kısmındaki yazmış olduğun cevaplarada uyuyorCevabınız için çok teşekkür ederim.
Ancak benim istediğim I23 te verilen değere göre J23 ve K23 te yazılan sonuçları bulmak.
İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
=İNDİS($E$3:$S$3;KÜÇÜK(EĞER(DOLAYLI("E"&KAÇINCI(I23;$B$4:$B$18;0)+3&":"&"S"&KAÇINCI(I23;$B$4:$B$18;0)+3)<>"";SÜTUN($E$3:$S$3)-SÜTUN($E$3)+1);EĞERSAY($I$23:I23;I23)))
İlginiz için çok teşekkür ederim. Ali bey.J23 hücresine
Kod:=İNDİS($E$3:$S$3;KÜÇÜK(EĞER(DOLAYLI("E"&KAÇINCI(I23;$B$4:$B$18;0)+3&":"&"S"&KAÇINCI(I23;$B$4:$B$18;0)+3)<>"";SÜTUN($E$3:$S$3)-SÜTUN($E$3)+1);EĞERSAY($I$23:I23;I23)))
yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekiniz.
Yeşil alana da (K23 ile başlayan kısım) Sayın uzmanamele'nin yazdığı formülü yazarsınız.
Merhaba,Merhaba
Ali bey'in önerdiği formül ile hakediş itibar ayları bulunur.
Ben olaya o açıdan bakmadım. Yani J sütunundaki verileri formül ile yazmaya gerek yok.
Örneğin Ocak ayı hakedişi Kasım-Aralık-Ocak itibar ayları olduğunu bilmesek bile ki Ekim ayı da dahil olabilirdi, I sütununa 3 satır Ocak ayı yazıyorsak karşılığını da biliyoruz demektir.
Yani; 3 satır Ocak yazan kişi karşılığına hangi aylar olduğunu da yazar. dolayısıyla J sütunu manuel doldurulmalıdır.
Oysa soruyu şu şekilde sorsaydınız tam olurdu.
B sütunundaki aylara göre Tablo verilerini kullanarak hangi ayda yapılan hakediş hangi aylara karşılık geldiğini; ocak ayı için 3, mart, mayıs, haziran için 2 adet bulup bulunan değerleri I23:L35 hücrelerine yazmak istiyorum deseydiniz daha doğru olurdu.
Ali beyin J sütunu için önerdiği formüle benzer Şekilde I23:I35 sütunundaki aylar da bulunurdu.
Demek istediğim; ocak ayı için 3 satır açıyoruz, neden? çünkü tabloda kasım-aralık-ocak ayına yayıldığı için.
Bu durumda zaten aradığımız ayları biliyor olmuyor muyuz?