• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodan değer arama

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara merhaba. Arkadaşlar A1:B4 aralığında
basit bir tablom var. A sütununda sırasıyla 3 4 5 5 değerleri B sütununda var-yok-var-yok değerleri var. C1 ve D1 hücrelerinde büyük ilk iki değeri saptıyorum.
Sonra da bunları düşeyara formülünde aranan değer olarak kullanarak karşılarındaki değerleri alıyorum. A sütunundaki verilerin bir kısmı tekrar ettiğinde düşeyara formülü ilk gördüğünü alıyor diğerini almıyor. Bu örnekte ikinci 5 in karşısına yok değeri gelmesi lazım. Bu durumda hangi formül kullanılmalı. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Merhaba,

Örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Kod:
=İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$10=C1;SATIR($A$1:$A$10));SÜTUN(A1)))
Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız.

.

Kod:
=İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$10=C1;SATIR($A$1:$A$10));SÜTUN(A1)))
Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız.

.

Hocam teşekkür ederim. Formül benim verdiğim örnek kitapda çalışıyor. Fakat esas verielrimin olduğu yere uyarladığımda sayı hatası veriyor. Bu durum üstünde altında veri olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ?

Hocam teşekkür ederim. Formül benim verdiğim örnek kitapda çalışıyor. Fakat esas verielrimin olduğu yere uyarladığımda sayı hatası veriyor. Bu durum üstünde altında veri olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ?

Dosyayı görmeden kesin birşey söylemem. Formüldeki aralıkları kendi dosyanıza uyarlamaya çalışın.

Geri