• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

taksitli satış formulünde manuel giriş

sayın makan işletim sisteminiz ve versiyonu öğrenebilirmiyim

eskiden bendede çalışırdı ama artık çalışmıyor

Windows 7 Ultimate Türkçe kullanıyorum. Sayın Fedeal'lin gönderdiği en son dosyayı deneyin. Öncekiler bendede çalışmıyordu. Ama en son dosya çalışıyor. :)

Ekli dosyalar

• program.jpg
    program.jpg
    94.9 KB · Görüntüleme: 11
  • program görüntüsü.jpg
    program görüntüsü.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
kardeş benim xp olan pc de çalışıyor sayın fedealin düzenlemeside benim yolladığımda

sorunsuz çalışıyor

fakat wistada çalışmıyor işin garib tarafı bu çalışmaları wista olanda yapıyor olmam

sorun wistamı wistaysa neden bu şekilde hatalar çıkmaya başladı

penim proje çok detaylı bir proje sorunun ucunu toparlayamazsam uzar gider

ve neden hata veriyor nedenini araştırmak ve öğrenmek istiyorum

saygılar

Bana kalırsa bunun işletim sistemi ile bir ilgisi yok. Öyle olsaydı benimki windows 7 bendede çalışmazdı. Sizin acaba Office versiyonunuzmu uymuyor. Forumdaki uzman arkadaşlar eminimki size bu konuda yardımcı olurlar. Hayırlı ramazanlar.

sayın fedeal proğramın çok güzel olmuş eline sağlık birde rakamları yuvarlasa daha iyi olmazmı çünkü bizde iki haneli kuruş kullanılıyor

'--------------------------------------------silinen bölüm
'For t = 4 To ComboBox1.Text + 3
'Controls("textbox" & t).Value = taksit
'Next
'---------------------------------------------
'-------------------------------------------------------------------------------------------eklenen bölüm
deg = 0
For t = 4 To ComboBox1.Text + 3
Controls("textbox" & t).Value = WorksheetFunction.Floor(taksit, 0.01)
deg = deg + WorksheetFunction.Floor(taksit, 0.01)
Next
deg1 = Mid(WorksheetFunction.Ceiling(TextBox1.Text - TextBox2.Text - deg, 0.001), 1, 4)
yer = ComboBox1.Text + 3
For t = Val(Right(deg1, 2)) To 1 Step -1
Controls("textbox" & yer).Value = Controls("textbox" & yer).Value + 0.01
yer = yer - 1
Next
'---------------------------------------------------------------------------------------------
ben bir ekleme yaptım combobox1 kodunun içindeki bir bölümün silinerek yukarıdaki kodu eklerseniz kuruşlu hanelerde sıfırlanmış olacak küsüratlarda son taksitten itibaren öne doğru dağılım yapacaktır

sayın halit bey teşekkürler yuvarlama için

şu missing hatasına da bir yorum getirseniz çok sevinirim

saygılar

ekli dosyaya bakarmısınız

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
Sayın Halit ;
Tutar 234 peşinat 34 - 6 taksit diyelim. aylık ödeme 33.333.00 gibi rakam çıkıyor.Bunu ilk iki ay 34 tl sonrakilere 33 er tl gibi bölme mümkün olurmu acaba? birde kodlar exit olayında oldugundan böyle devirli sayılarda textboxlara sadece giriş çıkış yapınca(rakam değiştirmeden) hatalı hesaplamalar yapıyor.Soru sahibi ben değilim ama ögrenmek için soruyorum.

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
Sayın Halit ;
Tutar 234 peşinat 34 - 6 taksit diyelim. aylık ödeme 33.333.00 gibi rakam çıkıyor.Bunu ilk iki ay 34 tl sonrakilere 33 er tl gibi bölme mümkün olurmu acaba? birde kodlar exit olayında oldugundan böyle devirli sayılarda textboxlara sadece giriş çıkış yapınca(rakam değiştirmeden) hatalı hesaplamalar yapıyor.Soru sahibi ben değilim ama ögrenmek için soruyorum.

exit olayınıda hallettim

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
sayın halit bey çok teşekkürler çok güzel olmuş elinize sağlık

yanlız bir hata var toplam borçu 200 tl peşinat 20 tl yazdım aylık tutarları 50 /50 tekrardan değiştirmek istedim fakat msg box uyarısı aldım ve msgbox u kapatmak imkansız oluyor

bu çalışmanın amacı toplam tutarı aylara bölüp manuel değişim sağlamak olduğundan
çalışmada sorun oluyor

yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

sayın halit bey çok teşekkürler çok güzel olmuş elinize sağlık

yanlız bir hata var toplam borçu 200 tl peşinat 20 tl yazdım aylık tutarları 50 /50 tekrardan değiştirmek istedim fakat msg box uyarısı aldım ve msgbox u kapatmak imkansız oluyor

bu çalışmanın amacı toplam tutarı aylara bölüp manuel değişim sağlamak olduğundan
çalışmada sorun oluyor

yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

dosyanızı yeniden düzenledim kontrol ediniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yukarıdaki dosyayı yeniden güncelledim

Son düzenleme:
bukadar sizce yeterlimidir

dahada ayrıntı isterseniz sablonu oldukca değiştirmem gerekiyor

Malin fiyatı 100,000 olsa, 36 ay vade olsa, ve taksitler eşittutarda olmasa, kendim manuel girebilsem, faiz oranını nasıl hesaplayabilirim

Geri