Tam Adı İçerir Olarak Değiştirme

akcygt11

Altın Üye
Katılım
14 Ağustos 2023
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-10-2024
Merhabalar Excel 2021 kullanıyorum. Bir Proje oluşturuyorum bu projede Bir arama kutusu Ekledim ve Linkedcell ile Arama kutusunun arkasındaki görünmeyen hücreye linkledim. Ve makro ile arama butonuna basıldığında Hücredeki yazan içeriğin aranmasını istiyorum. Şuanda tam isim yazdığında çalışıyor fakat tam isim yazmadan çalışması için makromu nasıl güncelleyebilirim.
Örneğin Listede Ahmet varsa Ah yazdığında içinde ah geçen tüm sonuçları görmek istiyorum

Düzenleme : Ayrıca Bu Tablomda 3 sütun bulunuyor bunların hepsi ayrı search box ve makroyla çalışıyor bunu teke indirme yöntemi var mıdır ? ah yazdığında 1. sutunda bulamazsa 2. sutuna bakacak onda da bulamazsa 3. sutuna bakacak hepsi tek bir tabloda farklı sütunlar

Sub Ara()
'
' Ara Makro
'

'

ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:= _
Range("E3")

End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Kod:
ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=*" & Range("E3") & "*"
Şeklinde deneyin
 

akcygt11

Altın Üye
Katılım
14 Ağustos 2023
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-10-2024
Kod:
ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=*" & Range("E3") & "*"
Şeklinde deneyin
Teşekkür ederim oldu. Peki Tek bir arama makrosu ile 3 sütununda verilerinde aramasını nasıl yapabiliriz.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Eğer Tablo5, A sütunundan başlıyor ve ilk satır başlık ise
Kod:
For i = 1 To 3
    Selection.AutoFilter 
ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=i, Criteria1:="=*" & Range("E3") & "*"
   If Application.Subtotal(3, Columns(i)) > 1 Then Exit For
     Selection.AutoFilter
    Next
 

akcygt11

Altın Üye
Katılım
14 Ağustos 2023
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-10-2024
Eğer Tablo5, A sütunundan başlıyor ve ilk satır başlık ise
Kod:
For i = 1 To 3
    Selection.AutoFilter
ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=i, Criteria1:="=*" & Range("E3") & "*"
   If Application.Subtotal(3, Columns(i)) > 1 Then Exit For
     Selection.AutoFilter
    Next
Tablom D7 hücresinde başlıyor ve P7 hücresinde bitiyor ve aşağı doğru binlerce veri içeriyor. Makronun aramasını istediğim yer ise D7 ile F7 arası, evet ilk satır başlık.

 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
ilk sütun D olduğu için test edilen sütunu 4 yaptım. ilgili satırı aşağıdaki kod ile değiştirin.
Ah değerini D, E, F sütunlarında arıyor.
Kod:
 If Application.Subtotal(3, Columns(4)) > 1 Then Exit For
Eğer bu şekilde sonuca ulaşamadınız ise tcdosya gibi bir dosya paylaşım sitesine örnek dosya ekleyin.
 

akcygt11

Altın Üye
Katılım
14 Ağustos 2023
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-10-2024
ilk sütun D olduğu için test edilen sütunu 4 yaptım. ilgili satırı aşağıdaki kod ile değiştirin.
Ah değerini D, E, F sütunlarında arıyor.
Kod:
 If Application.Subtotal(3, Columns(4)) > 1 Then Exit For
Eğer bu şekilde sonuca ulaşamadınız ise tcdosya gibi bir dosya paylaşım sitesine örnek dosya ekleyin.
Maalesef Çalışmadı, şu şekilde dosyayı ileteyim iş yerinin bazı bilgileri olduğu için içindeki verileri değiştirdim fakat tablo yapısı genel olarak böyle. Çok Teşekkür ederim yardımlarınız için
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
TextBox1 B2 hücresine link vermişsiniz, kaldırdım, gerek yok, direk veriyi TextBox1 dan alıyor.
Ekli dosya, 3. sütunun dışında çalışır vaziyette.
Ancak,
Bu Yöntem, verilerinize göre uygun değil,
1. Sütunda sorunsuz çalışır.
3. sütun sayı, olduğundan içerir kriteri sonuç üretmez, eşittir, büyüktür, küçüktür kriterini uygulamak gerek.
2. sütunda ise bir kaç tane sadece sayı olan veriler gördüm. verileri metin olanlarda çalışır.
Önerim her sütun için ayrı ayrı filtre uygulamak.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Sonrada aklıma geldi, eğer 3. sütundaki arama TextBox1 deki sayıya eşittir olması sorun olmayacaksa aşağıdaki
Kod:
Sub Ara()
Range("D7").Select
If IsNumeric(Sayfa1.TextBox1.Value) = True Then
kriter = Sayfa1.TextBox1.Value
Else
kriter = "=*" & Sayfa1.TextBox1.Value & "*"
End If
  For i = 1 To 3
    Selection.AutoFilter
ActiveSheet.ListObjects("Tablo5").Range.AutoFilter Field:=i, Criteria1:=kriter
   If Application.Subtotal(3, Columns(4)) > 2 Then Exit For
     Selection.AutoFilter
    Next
End Sub
kodu kullanın
 

akcygt11

Altın Üye
Katılım
14 Ağustos 2023
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-10-2024
TextBox1 B2 hücresine link vermişsiniz, kaldırdım, gerek yok, direk veriyi TextBox1 dan alıyor.
Ekli dosya, 3. sütunun dışında çalışır vaziyette.
Ancak,
Bu Yöntem, verilerinize göre uygun değil,
1. Sütunda sorunsuz çalışır.
3. sütun sayı, olduğundan içerir kriteri sonuç üretmez, eşittir, büyüktür, küçüktür kriterini uygulamak gerek.
2. sütunda ise bir kaç tane sadece sayı olan veriler gördüm. verileri metin olanlarda çalışır.
Önerim her sütun için ayrı ayrı filtre uygulamak.
Çok Teşekkür ederim. 3. sütun bölümü normalde text ağırlıklı veri tutuyor. Fakat size çok geç cevap vermemek için o şekilde hızlı bir düzenleme yapıp attım çok teşekkür ederim tekrardan
 
Üst