Tarih aralığındaki gün sayısı kadar hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Herkese merhaba,

Excel'de iş programı mantığıyla hücre renklendirme istiyorum. Örneğin, birinci satırda yer alan başlangıç ve bitiş tarihleri arasında 5 gün varsa, bu satırda 5 hücre renklendirilecek. İkinci satırda da yine başlangıç ve bitiş tarihine göre gerekli sayıdaki hücre renklendirilecek. Linkteki resimde daha açık anlatmaya çalıştım. Makro ile çözülebileceğini düşünüyorum.

https://drive.google.com/open?id=1nd3oQ2FfuVVyKd7s5D7mgKNt3uwBT2JF

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorularınız ekran görüntüsü yerine gerçek belgeyle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla tablonuz aylık olup C sütunundan itibaren sütunlar, 2018 yılının Ocak ayı günlerini temsil ediyor.

Elbette makro kullanarak da işlem yapılabilir ama, bu işlemi makro kullanmadan KOŞULLU BİÇİMLENDİRME ile yapabilirsiniz.
Tablonuzun C2:AG3 (AG sütunu diye belirtmemin sebebi C sütunundan itibaren 31 sütunu işleme tabi tutmak) hücre aralığını seçin,
bu alan seçili durumdayken KOŞULLU BİÇİMLENDİRME => FORMÜL KULLAN seçeneğine aşağıdaki formülü uygulayın, renk belirleyin ve işlemi onaylayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]VE[/COLOR]($A2<>"";$A2<=TARİH([B][COLOR="blue"]2018[/COLOR][/B];[B][COLOR="blue"]1[/COLOR][/B];[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1));$B2>=[COLOR="red"]TARİH[/COLOR]([B][COLOR="blue"]2018[/COLOR][/B];[B][COLOR="blue"]1[/COLOR][/B];[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A1)))
NOT:Satırların herbiri için farklı renk istiyorsanız,
seçim ve koşullu biçimlendirme uygulama işlemini herbir satır için ayrı ayrı yapabilirsiniz.
.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.

Tabloyu esasında bir kaç yıllık olarak hazırlamak istiyorum. Aşağıdaki linkte biraz daha detaylı olarak dosyayı yükledim. Gönderdiğiniz formülü uyarlamaya çalıştım ama yapamadım. Tekrar yol gösterebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

http://s7.dosya.tc/server/vyzk5z/deneme.xlsx.html

Not: Linki düzelttim.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Verdiğiniz harici bağlantı adresinden dosyaya erişilemiyor.
Kontrol ederek bilgiyi yenileyin isterseniz.

Çok yıllık tablo yerine, uygun bir hücreye veri doğrulama uygulayıp o hücreyi yıl seçimi için kullanırsanız tablonuz daha kullanışlı olabilir.

Ayrıca forum sayfalarının üst orta kısmındaki ARAMA bölümüne GANT yazarak arama yaparsanız, örnekler olması lazım.
.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Linki düzelttim.

"İş programı" olarak arama yapmıştım, şimdi "gant" olarak tekrar arayacağım. Teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Verdiğim formüldeki TARİH(2018;1;SÜTUN(A1)) kısımlarını C$1 olarak değiştirin.
.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Çok teşekkür ederim, elinize sağlık. İstediğim şekilde oldu gibi görünüyor. Kolay gelsin.