Tarih formatı (hücre biçimlendirme)

Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Uzmanım emeğinize sağlık.
Dosyayı heyecanla açtığımda en üstte 22.09.2021 tarihi vardı.
Altında ise 13.09.2021 ve devam eden tarihle gidiyordu

Oysa 22.09.2021’in altında
23.09.2021 olmalıydı.
Yukarılara doğru çıkıldığında ise
22’den önceki günler (21-20-19 vs) gitmeliydi. Fakat boştu

Yüklemiş olduğunuz dosyada bunlarla karşılaşınca, dedim “tarihleri yeniden yazayım, öyle deneyeyim”

A sütununa 01.01.2021 ile başlayıp devam eden tarihleri oluşturduktan sonra, dosyayı kaydedip kapatıp açtım.

Fakat açtığımda hiçbir şey olmamıştı maalesef.

Canınız sağolsun, çalışan kodları merakla bekleyeceğim :)
…..
Uzmanım acaba yanlış mı anlaşıldım diye düşünüyorum.
Tekrar bahsedeyim isterseniz.

Olmasını istediğim şey, o günün tarihi olan hücrenin kesilip yapışması değil, sadece sayfanın aşağıya doğru kayması.

Amaç; dosya açıldığında o günün tarihi olan satırın kaymış ve A2 konumuna (satırına) gelmiş olması.
Ki dosyayı açan kişi o günkü randevulara bakacağı zaman, günün tarihini aramakla uğraşmasın, hemen önüne çıksın diye (2.satır)

Eğer anlaşılmayan bir şey olursa tekrar tekrar anlatmaya hazırım.

Saygılar ÖmerFaruk uzmanım.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,489
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bence şöyle yapsanız daha iyi olmaz mı?

İlk bir kaç satırı boş bırakın. Sonra düşeyara ile bugüne ait tarihi sorgulayıp boş satırlardan birinde bu verileri görüntüleyin.

Böylece gereksiz kod yükünden kurtulmuş olursunuz.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Diyelim listeniz 1.10.2021 den başlıyor.
Bugün ayın 5 i
Açtınız 2.satırda 5.10.2021 güzüküyor

1-2-3-4.10.2021 satırları
silinecek mi?
gizlenecek mi?
aşağı mı kayacak?
Sizin bu sorularıma #13 nolu mesajda verdiğiniz cevaba göre yapmıştım.
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Bence şöyle yapsanız daha iyi olmaz mı?

İlk bir kaç satırı boş bırakın. Sonra düşeyara ile bugüne ait tarihi sorgulayıp boş satırlardan birinde bu verileri görüntüleyin.

Böylece gereksiz kod yükünden kurtulmuş olursunuz.
Uzmanım kendim kullansam her şey olur, fakat bu konuda biraz hevesliyim. Fornül değil, makro kodu ile tamamen otomatik olması gerekiyor. Veya eğer olmuyorsa, bu özellik olmayacak bu randevu listesinde.

Amacımı sayın uzmanlarıma tekrar anlatarak gözlerinde canladırmalarını sağlayayım. :)

Boş bir excel sayfası
A1 hücresinde başlık var. B1-B2-B3… saatler yazılı.

A2 den itibaren 01.01.2021’den itibaren tarihler yazıyor alt alta. 2025’e kadar gidiyor diyelim.

B2 ve XFD en son aralığına ise notlar yazılacak.

Bugün 22 eylül.
Dosyayı açan kişi en son bir hafta önceki tarihe kayıt yapmış olsa bile, dosyayı açtığında 22.09.2021 ile başlayan satırı; ikinci satırda görecek, ki işi kolaylaşsın.

Teşekkürler
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
20 nolu dosya üzerine olabilir ızmanım.
Tek istediğim açılışta, günün tarihi otomatik olarak 2. Satıra gelsin.
Ama sadece günün tarihi değil, sayfa bildiğimiz kaysın.
(Her zaman yaptığımız gibi, excel sayfasını aşağıya doğru kaydırdığımız gibi)
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Yani bildiğimiz bir ajanda gibi. Bakmak isteyen önceki güne de baksın, o güne de baksın, sonraki güne de baksın.
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Bu arada şimdi farkettim, “ÖmerFaruk uzmanıma örnek1” isimli dosyada, heyecanlanıp acele ettiğim için tarihi yeteri kadar aşağıya uzatmamışım. Lütfen siz tarihi devam ettirirsiniz uzmanım.
Öyle ki bugünün tarihine kadar bile gelmemiş.
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Boş bir excel sayfası
A1 hücresinde başlık var. B1-B2-B3… saatler yazılı.
Heyecandan yine yanlış yazmışım, Saatler; örnek dosyalarda olduğu gibi B1, C1, D1, E1… diye gidiyor
Yani birinci satırda.

B1-B2-B3 diye yazmışım 25 nolu mesajda
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Eğer 29 mesajda çözülemediyse başka bir sıkıntı var.
Aşağıda kodu tarihlerin olduğu sayfanıza yapıştırın
C++:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Set Bul = Range("A:A").Find(Date)
    If Bul Is Nothing Then Exit Sub
    ActiveWindow.ScrollRow = Bul.Row
End Sub
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Eğer 29 mesajda çözülemediyse başka bir sıkıntı var.
Aşağıda kodu tarihlerin olduğu sayfanıza yapıştırın
C++:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Set Bul = Range("A:A").Find(Date)
    If Bul Is Nothing Then Exit Sub
    ActiveWindow.ScrollRow = Bul.Row
End Sub
Uzmanım işte budur. Oldu. :) Çok teşlekkür ederim, emekleriniz için zahmetleriniz için.

Fakat bahsetmem gereken minik bir husus var; kodları sayfa kısmına değil de, çalışma kitabı kısmına uygulayınca oldu. (Private workbook open)

Şimdi sayenizde çalışmama devam edebilirim. :)
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
ÖmerFaruk uzmanım merhaba
Sütunsal yani saat olarak da kaydırmayı yapabilir miyiz?
Tüm açıklamayı dosya içine yazdım
Teşekkürler :)

 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Hangi hücreyi seçeceğinize kodların son 2 satırındaki +0 ve +1 ifadelerinden ayarlayabilirsiniz.
C++:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim Bul As Range, Zaman As Integer
    Set Bul = Range("A:A").Find(Date)
    If Bul Is Nothing Then Exit Sub
    ActiveWindow.ScrollRow = Bul.Row
    Zaman = VBA.Round((VBA.Minute("14:33") + 60 * VBA.Hour("14:33")) / 15) - 38
    Zaman = WorksheetFunction.Max(2, Zaman - 1)
    Zaman = WorksheetFunction.Min(32, Zaman)
    ActiveWindow.ScrollColumn = Zaman +0
    Cells(Bul.Row, Zaman + 1).Select
End Sub
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
ÖmerFaruk uzmanım size çok teşekkür ederim,
:)
heyecan içinde kodları denedim, fakat galiba yanlış anlaşıldım
Hani içinde bulunduğumuz tarihe göre satırı ayarlıyor ya;
İşte içinde bulunduğumuz zamana göre de sütunu ayarlaması olacaktı.

Find(Date)’ye ilave olarak Find(Time) gibi bir şey mi ilave olacak acaba
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Denerken düzeltmeyi unutmuşum. Aşağıdaki değişikliği yapın lütfen.
Zaman = VBA.Round((VBA.Minute("14:33") + 60 * VBA.Hour("14:33")) / 15) - 38
Zaman = VBA.Round((VBA.Minute(Now) + 60 * VBA.Hour(Now)) / 15) - 38
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Uzmanım bilgisayar başına geçer geçmez deneyeceğim :)
Yalnız yine de belirtmem gerekiyor sanırım, kodlarda 14:33 ibaresi var, 14:33 ile ilgili değil sorum, şu an içinde bulunduğumuz saat ile ilgili.
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Denerken düzeltmeyi unutmuşum. Aşağıdaki değişikliği yapın lütfen.
Zaman = VBA.Round((VBA.Minute("14:33") + 60 * VBA.Hour("14:33")) / 15) - 38
Zaman = VBA.Round((VBA.Minute(Now) + 60 * VBA.Hour(Now)) / 15) - 38

Uzmanım olmuştur emeklerinize sağlık
Ben 14:33’ü görünce eklenecek sandım, silinecekmiş
Teşekkür ederim :)
 
Katılım
18 Mayıs 2009
Mesajlar
1,184
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Uzmanım merhaba
Saatleri 10:00 yerine 06:00’dan başlatmayı denedim, hata verdi.
Kodlardaki 38 sayısını (tesadüfi olarak) 23 olarak değiştirdim, düzeldi; hem de ilk denememde.
Nedir ÖmerFaruk uzmanım oraya yazılan sayının anlamı?
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,662
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
15 dakikadan 40 tane saat 10:00'a tane denk geliyor.
 
Üst