Tarihi yazıldığında tersten yazsın

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar,
excel de aralarına nokta koymadan gün ay yıl olarak tarih giriyorum (01042010 gibi) excel bu şekil de hücreye tarihi yazmama imkan sunuyor fakat benim istediğim hücereye 01042010 girdiğimde tarihi yıl ay gün olarak yazsın yani,

01042010 yazıp enter e bastığımda;
20100401 olarak hücreye yazsın...

değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba arkadaşlar,
excel de aralarına nokta koymadan gün ay yıl olarak tarih giriyorum (01042010 gibi) excel bu şekil de hücreye tarihi yazmama imkan sunuyor fakat benim istediğim hücereye 01042010 girdiğimde tarihi yıl ay gün olarak yazsın yani,

01042010 yazıp enter e bastığımda;
20100401 olarak hücreye yazsın...

değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
merhaba
hangi hücrede veya hangi sütunda bunu istiyorsanız sağ tuş tıklayın ardından hücre biçimlendir - isteğe uyarlanmış - tür
Kod:
yyyyaagg
bunu giriniz.
dikkat etmeniz gereken kural pc'nizdeki excel'in dili farklı ise tür kısmına öncelikle dört tane yıl'ı yazdığınız harf'i ardından iki tane ay'ı ardından iki tane gün'ü karakterlerini girerek yapabilirsiniz
lütfen üstteki kural çalışmazsa kontrol ederek deneyiniz. olmaz ise örnek dosya ekleyiniz

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
üstad,
örnek dosyayı gönderiyorum söylediklerini harfiyen yerine getirdim fakat excel saçma sapan bişey çıkardı excel 2007 kullnaıyorum fakat excel 2003 tede kullnamka istiyorum çünkü göndereceğim dosya excel 2003 yüklü bir pcde tekrar kontrol ediliyor ve her iki excelin dili de ingilizcedir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

01042010

Excel bu şekilde veri girişine izin verir fakat bu veri tarih anlamına gelmez. Yani 01.04.2010 ile aynı tarih değildir. Bu yüzden önce veri girişi yaparken tarih formatında göre giriş yapmalısınız daha sonra yukardaki biçimleri uygulayabilirsiniz.

Yada bu işlem için makro kullanmalısınız.

Eğer sonucu farklı hücrede görmek isterseniz formül ilede yapılabilir..

.

İ

İhsan Tank

Misafir
üstad,
örnek dosyayı gönderiyorum söylediklerini harfiyen yerine getirdim fakat excel saçma sapan bişey çıkardı excel 2007 kullnaıyorum fakat excel 2003 tede kullnamka istiyorum çünkü göndereceğim dosya excel 2003 yüklü bir pcde tekrar kontrol ediliyor ve her iki excelin dili de ingilizcedir.
öncelikle Ömer Hocam'a Teşekkür Ederim Bir şey'i eksik yazmışım sağolsun hatamı farkedip yazmış
Dosyanızdaki hata giderildi.
Benim Elimde Sadece Türkçe Versiyon olduğundan bunu neyse değiştireceğimi bilmiyorum. ama siz tarih girişi yaparken hücre üzerinde örneğin sizin tarihinizi yazalım 10121984 olarak girmişsiniz ama siz bu değerin ters'ini istemişsiniz hücrede yapmanız gereken 10/12/84 olarak giriş yaptıktan sonra enter tuşuna basın otomatik istediğiniz şekilde yazacaktır. sanırım İngilizce versiyonda yazmanız gereken şu olabilir
Kod:
yyyyddmm
. makro'dan aklımda kalmıştı.
eki' inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
öncelikle Ömer Hocam'a Teşekkür Ederim Bir şey'i eksik yazmışım sağolsun hatamı farkedip yazmış
Dosyanızdaki hata giderildi.
Benim Elimde Sadece Türkçe Versiyon olduğundan bunu neyse değiştireceğimi bilmiyorum. ama siz tarih girişi yaparken hücre üzerinde örneğin sizin tarihinizi yazalım 10121984 olarak girmişsiniz ama siz bu değerin ters'ini istemişsiniz hücrede yapmanız gereken 10/12/84 olarak giriş yaptıktan sonra enter tuşuna basın otomatik istediğiniz şekilde yazacaktır. sanırım İngilizce versiyonda yazmanız gereken şu olabilir
Kod:
yyyyddmm
. makro'dan aklımda kalmıştı.
eki' inceleyiniz

İhsan bey elinize sağlık sorunum kısmi olarak çözüldü çok teşekkür ederim.
tarihi aralara nokta koyarak yazıyorum biçimden de yyyyaagg olarak ayarladığımda tesine çeviriyor. Yukarıda değerli hocamız başka hücrede formülle yapıalabileceğinden bahsetmiş onuda öğrenmek isterim. teşekkür ederim..

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey elinize sağlık sorunum kısmi olarak çözüldü çok teşekkür ederim.
tarihi aralara nokta koyarak yazıyorum biçimden de yyyyaagg olarak ayarladığımda tesine çeviriyor. Yukarıda değerli hocamız başka hücrede formülle yapıalabileceğinden bahsetmiş onuda öğrenmek isterim. teşekkür ederim..
merhaba
verilerinizin c6 hücresinde olduğunu düşünürsek
Kod:
 türkçe
=metneçevir(c6;"[COLOR="Red"]yyyyaagg[/COLOR]")
ingilizce
=text(c6;"[COLOR="red"]yyyymmdd[/COLOR]")
kırmızı yerleri pc'nize göre ayarlayınız.
önemli not : c6 hücresine tarih'i girerken mutlaka 10/12/84 olark giriniz

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=metneçevir(c6;"yyyyaagg")

İhsan Bey, bu formül sonuç vermez.

Kod:
=--METNEÇEVİR(C6;"00-00-0000")
Formülü kullanıp, biçim ayarını;

yyyymmdd

olarak değiştiriniz.

METNEÇEVİR ~ TEXT

.

İ

İhsan Tank

Misafir
=metneçevir(c6;"yyyyaagg")

İhsan Bey, bu formül sonuç vermez.

Kod:
=--METNEÇEVİR(C6;"00-00-0000")
Formülü kullanıp, biçim ayarını;

yyyymmdd

olarak değiştiriniz.

METNEÇEVİR ~ TEXT

.
ömer hocam bilgilendirme için teşekkür ederim.
yalnız bir üstteki mesajımda Önemli Not Kısmına Yazmıştım. c6 hücresine tarihi girerken 10/12/84 olarak giriniz.
tabi sonuçta siz bizden daha çok bilirsiniz. sanırım ben açıklama yapamadım.
tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederim ben çok :mutlu: oldum