• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihleri sayan fonksiyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba;
ekte gönderdigim dosyada a sutununda bulunan ocak,şubat ve mart ayı adedinin kac tane oldugunu gosteren bir fonksiyon yada makroya ihtiyacım var yardimci olursaniz cok sevinirim.
tesekkur ederim.

D6 hücresine:

=SUMPRODUCT(--(TEXT($A$2:$A$23;"aaaa")=C6))
=TOPLA.ÇARPIM(--(METNEÇEVİR($A$2:$A$23;"aaaa")=C6))

formülünü,

Veya;

=SUM(IF(TEXT($A$2:$A$23;"aaaa")=C6;1;0))
=TOPLA(EĞER(METNEÇEVİR($A$2:$A$23;"aaaa")=C6;1;0))

formülünü CTRL+SHIFT+ENTER ile

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Son düzenleme:
sayın yurttas

gonderdiginiz formulu d6 hucresine kopyaladigimda hata aliyorum yanilmiyorsam ay fonksiyonundan sonra bir ( eksik onu ekledim, fakat bu kezde a sutunundaki tarihlerin hepsinin sayisini veriyor, halbuki sadece ocak olanların sayısını vermesi gerekirdi, tesekkur ederim.

gonderdiginiz formulu d6 hucresine kopyaladigimda hata aliyorum yanilmiyorsam ay fonksiyonundan sonra bir ( eksik onu ekledim, fakat bu kezde a sutunundaki tarihlerin hepsinin sayisini veriyor, halbuki sadece ocak olanların sayısını vermesi gerekirdi, tesekkur ederim.

Dosyanız ekte.

.DOSYA DEĞİŞTİRİLDİ...

.

Son düzenleme:
sayin yurttas;
saniyorum yanlis dosya gonderdiniz, yinede ilginize tesekkur ederim iyi calismalar dilerim...

sayin yurttas;
gonderdiginiz formul dogruymus ben bir hata yapmisim, cok tesekkur ederim, formul calisiyor :)

arkadaslar uzulerek soyluyorum ki soyle bir sorun daha var, a sutununa tarih girmeye devam ettikce bu kez formulu tekrar duzenlemek gerekiyor a:a seklinde kabul etmiyor lutfen yardım.....

arkadaslar uzulerek soyluyorum ki soyle bir sorun daha var, a sutununa tarih girmeye devam ettikce bu kez formulu tekrar duzenlemek gerekiyor a:a seklinde kabul etmiyor lutfen yardım.....

Yanlış dosya eklemişim.

Yukarıda düzeltildi.

Formüldeki alan için dinamik alan uygulaması yapılmıştır.

Bu konu için Excel Dersanesi'ne bakın.

.

Geri