tc kimlik ve doğrulama kodu ile sorgulama

Excel Vers. ve Dili
2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15.12.2018
arkadaşlar elimde bulunan excel dosyasının içince tc kimlik numaraları ve doğrulama kodları var bunları https://www.turkiye.gov.tr/csgb-isci-sendikalari-uyelik-dogrulama adresindeki tc ve doğruma kodu yerine yazarak sorgulama yapmak istiyorum çıkan sonuçta excelde karşılığına gelsin pek çok örnek denedim ama başarılı olamadım yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum

iyi günler

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Çünki nvi.gov.tr bu tarz robot sorgulamalara izin vermez . Bunu aşmaya çalışırken de her ne kadar yasalar dahilinde bir şey yapmak istiyor olsanız da nvi serveri ve diğerleri log tutar ve IP sahibine amaç sorulur. Bu nedenle bu dosya türü amacı ve hedefi üzerinde kimse kendi hattı üzerinde çalışmak istemez . Doğrulama kodlarını peşpeşe servera göndermeyi denemek de bir çeşit saldırı olur, IP banlanır.

Daha önceleri her ne kadar isteyen bazı verilere dış veri alma yolları ile ulaşabiliyor olsa da o dönem çeşitli sakıncalar nedeni ile kapatıldı ve bu tür sorgulamalar bireyselleştirildi , ayrıca sadece Ptt den edinilmiş ve değiştirilmiş bireysel şifre ile ulaşıma açık . Resmi ya da ticari kurum adına dahi çoklu sorgulama yapılamaz , bireyin kendisinin kendi e devlet sayfasından istenen veriyi çıkarıp getirmesi ya da talep eden kuruma kısıtlı vekaletname ile izin verme şartı vardır. Bunların doğrulaması da elle yapılmak durumundadır.

http://www.edevlet.gov.tr/e-devlet-mevzuat/ isteğiniz ihtiyaç olsa da 5ci maddeye uygun değil , daha çok "erişim sağlayıcı" nın alanına giriyor gibi görünüyor. Önemli birimler zaten belli bağlantılara ve kendi alanına kısıtlanmış bilgiye ulaşma hakkına protokollerle sahip. Önemli birimlere dahi alanına kısıtlanmışken , az ya da çok ama kişisel veriye dışardan birinin robotla ulaşması da mantıklı değil.

Sorunuza cevap verilir ya da verilmez bilinmez ama, soranın da cevaplayanın da bu konulara dikkat etmesi sanırım ilk elzem noktadır. Ayrıca neden elinizde bu kadar TC no ve doğrulama kodu olduğu da aydınlanması gereken bir soru olabilir.

Amacınız kişilerin sendika üyeliğini sorgulamaksa , bu da kişisel ve serbest beyana dayalı bir konudur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013
15.12.2018
merhaba gayriresmi bir durum yok cems bey sendikadan gönderiliyor üye olduklarına dair bende daha sonradan değişikli olduğu için tek tek sorgulama yapıyorum buda zaman kaybına neden oluyor bu nedenle toplu sorgulama yapmak istiyorum

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
toplu sorgulama yapmak istiyorum
Mutlaka ki gayri resmi bir konu yoktur , niyetiniz işi kolaylamak .. Ancak ;

Resmi ya da ticari kurum adına dahi çoklu sorgulama yapılamaz , bireyin kendisinin kendi e devlet sayfasından istenen veriyi çıkarıp getirmesi ya da talep eden kuruma kısıtlı vekaletname ile izin verme şartı vardır. Bunların doğrulaması da elle yapılmak durumundadır.
Durum budur ... Yine de e-devletin kurumlara göre katmanlı yapısını aşacak bir kod ile yardım etmek isteyen çıkabilir, bilinmez ... Ancak bu da

Doğrulama kodlarını peşpeşe servera göndermeyi denemek de bir çeşit saldırı olur, IP banlanır.
Böyle bir kolaylamayı siz gibi bir çok ara kurumun kendi ihtiyacına göre revizyonlarla denediğini düşününce , konunun suyu çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2013
15.12.2018
konunun suyu çıkmasın, biz kendi işimizi kendimiz çözelim

teşekkürler