Tcmb.gov.tr den dovız kuru cekmek

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-11-2020
Merhaba

guncelleme : 20-07-2017 diger kurlar secmeli olarak eklendi...

calisma videosu= https://youtu.be/BvUd326mpvM

Tcmb.gov.tr sitesinden doviz kurlarını vba ve imacros kullanarak coklu sorgu yapma imkani sağlayan örnek çalışmam ektedir. Verilen tarih aralıklarında döngüye girer . Siteden usd ve eur ( diger kurlar eklenebilir ) paritelerini excel calisma kitabinizin oldugu klasorde csv formatinda olusturur. Excele aktar dugmesi ile excel sayfasına da cekilebilir.. Verilen tarih aralıklarinda resmi tatil ve hafta sonu gibi paritelerin yayinlanmadigi tarihler dikkate alinmaz. O tarihlere ait herhangi bir veri ya da hata mesajı olusmaz.

Kullanabilmek icin imacros brovser indirilmesi gereklidir. forumda imacros VBA baslikli post da detay okunabilir.

https://yadi.sk/d/J7JfCQKl3L8hyK

iyi calismalar.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba sayın asri, sayın hoguz2.

TCMB kurları ile ilgili forumda da oldukça fazla sayıda/tarzda konular, çözümler mevcut.
Bence çalışmanıza aşağıda belirttiğim linkteki diğer (erişim adresi aşağıda) döviz türlerini de
dahil edip forumda paylaşırsanız çok faydalı olur.

Alım Satıma Konu Olmayan Dövizlere İlişkin Bilgi Amaçlı Kurlar

İyi çalışmalar.
.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba sayın asri, sayın hoguz2.

TCMB kurları ile ilgili forumda da oldukça fazla sayıda/tarzda konular, çözümler mevcut.
Bence çalışmanıza aşağıda belirttiğim linkteki diğer (erişim adresi aşağıda) döviz türlerini de
dahil edip forumda paylaşırsanız çok faydalı olur.

Alım Satıma Konu Olmayan Dövizlere İlişkin Bilgi Amaçlı Kurlar

İyi çalışmalar.
.
Ömer Bey aşağıdaki linkdeki 1 nolu mesajdaki yeni döviz kurları 6.xls dosyada TABLO3 sayfası var orayı irdeleyiniz.

http://www.excel.web.tr/f125/doviz-kurlary-webden-sorgulama-t105168.html#post572862

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
19-11-2020
Merhaba Ömer Hocam,

Diğer kurların paritelerini de secmeli olarak alabilecek şekilde guncelledim. Umarım birilerinin işine yarar.

Üstadların çalışmaları var fakat bir çoğu güncelliğini yitirmiş . TCMB nin sitesindeki değişikliklerden dolayı artık çalışmaz olmuş. Ben Alternatif ve değişik bir örnek olması bakımından eklemek istedim.

Halit Hocam sizin yayını Altın üye linki olduğu için görüp inceleyemedim.

iyi çalışmalar..

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhabalar.

Sayın ÖZDEMİR ve Sayın hoguz2'ye teşekkürler.

Ben de web'den bilgi çekme konusunda yeterli tecrübem olmadığından rica etmiştim.

Maksatım ise, benim açtığım aşağıdaki konu sayfasındaki belgede yer alan KTF'yi (amacım kur listesi elde etmek değil),
(bir hücreye tarih yazılır, başka bir hücrede kur türü seçilir, KTF formülü ile o dövize ilgili kur hücreye yazılır şekilde)
"Alım Satıma Konu Olmayan" döviz türlerini de içerecek hale getirmek idi.

Konu sayfası: KTF: Belli Tarih, Seçilen Döviz/Kur Türü TCMB Kuru

Bu konu sayfasına yukarıdaki cevabı yazdıktan hemen sonra, kaşını gözünü yararak hallettim ama,
açtığım konu sayfasındaki KTF belgesini güncellemedim.

Kontroller yaptıktan sonra ben de belgemi güncelleyeceğim.
.

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
19-11-2020
Ömer bey pardon,

Ben sizin önceki mesajınızı okumuşum ama anlamamışım. Verdiğiniz link tarih seçme kısmına gidiyordu. Ben hiç tarih secip hangi kurlar dan bahsetiğinize bakmadim. Listeye dahil edilmeyen diger kurlari kasettiğinizi sanmıştım. .. Hic boyle bir şey duymadığım için :)... isterseniz o sayfayi da alacak sekilde yeni bir modul yapabilirim..

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba Ömer Hocam,

Diğer kurların paritelerini de secmeli olarak alabilecek şekilde guncelledim. Umarım birilerinin işine yarar.

Üstadların çalışmaları var fakat bir çoğu güncelliğini yitirmiş . TCMB nin sitesindeki değişikliklerden dolayı artık çalışmaz olmuş. Ben Alternatif ve değişik bir örnek olması bakımından eklemek istedim.

Halit Hocam sizin yayını Altın üye linki olduğu için görüp inceleyemedim.

iyi çalışmalar..
Ekli görsel videoyu indirin sonra avi uzantısını xls yapın ve dosyayı irdeleyiniz.

görsel video