Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dosyada anlatmaya gayret ettim, kısaca özetlemek gerekirse 3-4 çeşit tercihli yol var ve her bir yolun km matrisi baz alınarak toplam mesafeyi bulmak istiyorum.
Merhaba;
Tablonuzun tam oluşumunu verseydiniz genişleme noktaları dikkate alınarak gerekirse hesaplama başka sayfada yapılabilirdi.
Ayrıca matrisinizle örneğiniz arasında küçük bir fark var.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Dosyayı inceledim.Öncelikle cevabınız için teşekürler.Burda temel ihtiyacım çözüm şablonunu oluşturmak.Bu sebeple rakamlar önemli değil,dediğiniz gibi E-A arası 25 olacak yanlış yazmışım.Genellikle Yol matrisleri bu şekilde bir tabloyla veriliyor ve standart oluyor.Bu tabloları bir database formatına çevirebilsek sorun kalmayacak kanısındayım.
Merak ettiğim acaba bu tablolar
A-B 20
A-C 30
.......
.......
formatına çevirebilrimiyiz?Şu önemli noktayıda unutmamak gerekir ki bu matrisler 6 noktadan değil 100-200 noktadan oluşacak.çünkü 6 noktalı matrisi elle de yazılabilir.Bu olasımıdır acaba?
A sütununa;
A-B
B sütununa 20 değeri yazarak bir veri tabanı oluşturursanız aynı mantıkla yani istenen güzergahı birleştirerek verileri çekmek mümkün.
Ayrıca her 2 yöntemlede veriler çekilebilir. Ama 2. yönteminiz daha esnek olur tablonun sonuna kadar veri tanımlama imkanı sağlar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.