walabi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2010
excel 2013
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-08-2025
Merhaba,
Öncelikle bir youtube videosunun linkini aşağıya koyarak başlamak istiyorum.
Ekte bir örnek dosya hazırladım, biraz acele yapmış oldum, kusura bakılmasın.
Şöylesi birşey yapmaya çalışıyorum. Userform1 den Deneme adlı excel sayfasına giriş yapıyorum. Userform2 yi kullanarak Çıkış adlı excel sayfasına kayıt atıyorum. Yapmaya çalıştığım şey bu noktada başlamakta. textbox2 (Ürün Tanımı, Ürün Adı ) ye bir harf yada herhangi bir veri girdiğimde ( youtube videosunda olduğu gibi İÇERİR anlamına gelen) deneme adlı sayfanın verilerini daraltarak listeleyen bir açılır liste yapılabilir mi? İkinci olarak listelenen veriler arasında gerekli veriyi seçtikten sonra deneme adlı sayfadaki ilgili diğer satır-sütun verileri diğer textboxlara çekilebilir mi?
Örnek dosyadan yola çıkarak, örneğin Userform2 de , Ürün Adı kısmına p yazdım, Pantolon olarak listelendi, pantolon u seçtim , Ürün Adı (textbox2) verisi pantolon oldu, aynı zamanda Ürün Kodu (textbox1) verisi 1002 oldu.
textbox da böyle birşey yapılabilir mi, yoksa çözümü combobox ve listboxlarda mı aramalıyım.
Ayrıca son olarak Ürün Kodu (textbox1) verisinden kontrol sağlayarak, aynı veriyi tekrar tekrar kaydetmemek için Kaydet butonuna bir kod eklenebilir mi?
Teşekkürler, Mutlu 23 Nisanlar
Private Sub CommandButton1_Click()
Son_Dolu_Satir = Sheets("Çıkış").Range("A1048576").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
If TextBox1.Text = "" Or TextBox2.Text = "" Or TextBox3.Text = "" Or TextBox4.Text = "" Then
MsgBox "Zorunlu alanlardan birini girmediniz, kontrol ediniz"
Else
Sheets("Çıkış").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Çıkış").Range("A:A")) + 1
Sheets("Çıkış").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Çıkış").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Çıkış").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Çıkış").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
End If
End Sub
Öncelikle bir youtube videosunun linkini aşağıya koyarak başlamak istiyorum.
Ekte bir örnek dosya hazırladım, biraz acele yapmış oldum, kusura bakılmasın.
Şöylesi birşey yapmaya çalışıyorum. Userform1 den Deneme adlı excel sayfasına giriş yapıyorum. Userform2 yi kullanarak Çıkış adlı excel sayfasına kayıt atıyorum. Yapmaya çalıştığım şey bu noktada başlamakta. textbox2 (Ürün Tanımı, Ürün Adı ) ye bir harf yada herhangi bir veri girdiğimde ( youtube videosunda olduğu gibi İÇERİR anlamına gelen) deneme adlı sayfanın verilerini daraltarak listeleyen bir açılır liste yapılabilir mi? İkinci olarak listelenen veriler arasında gerekli veriyi seçtikten sonra deneme adlı sayfadaki ilgili diğer satır-sütun verileri diğer textboxlara çekilebilir mi?
Örnek dosyadan yola çıkarak, örneğin Userform2 de , Ürün Adı kısmına p yazdım, Pantolon olarak listelendi, pantolon u seçtim , Ürün Adı (textbox2) verisi pantolon oldu, aynı zamanda Ürün Kodu (textbox1) verisi 1002 oldu.
textbox da böyle birşey yapılabilir mi, yoksa çözümü combobox ve listboxlarda mı aramalıyım.
Ayrıca son olarak Ürün Kodu (textbox1) verisinden kontrol sağlayarak, aynı veriyi tekrar tekrar kaydetmemek için Kaydet butonuna bir kod eklenebilir mi?
Teşekkürler, Mutlu 23 Nisanlar
Private Sub CommandButton1_Click()
Son_Dolu_Satir = Sheets("Çıkış").Range("A1048576").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
If TextBox1.Text = "" Or TextBox2.Text = "" Or TextBox3.Text = "" Or TextBox4.Text = "" Then
MsgBox "Zorunlu alanlardan birini girmediniz, kontrol ediniz"
Else
Sheets("Çıkış").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Çıkış").Range("A:A")) + 1
Sheets("Çıkış").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Çıkış").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Çıkış").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Çıkış").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
End If
End Sub