• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox değerini en alt değere yuvarlamak??

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Merhaba arkadaşlar textboxumdaki değeri en küçük değere yuvarlamak istiyorum örnek verecek olursam diyelimki textboxumun değeri 2,75845 çıktı bu değeri 2 olarak versin, yada 2,121545 gibi bir değer oluncada textboxda 2 olarak görünsün yani virgülden sonraki tüm rakamları atsın yazmasın bunun için textboxun formatını nasıl değiştirebilrim??

Merhaba.
Aşağıdaki şekilde deneseniz.:cool:
Kod:
TextBox1.Value = Val(Range("A1").Value)

hocam

yanlış anlamış olabilrsiniz yada ben tam açıklayıcı yazmadım sanırım
textboxumdaki değer 2 tane textboxun birbiri ile orantısını veriyor kodlarım şöyle

t3 = CDbl(TextBox3)
t4 = CDbl(Label16)

TextBox4.text=t3 / t4

burda textbox4 dün değerini en alt değere nasıl yuvarlayabilirim yada virgülden sonraki rakamları nasıl göstermeyebilrim tekrar bakabilrmisiniz hocam
saygılarımla

yanlış anlamış olabilrsiniz yada ben tam açıklayıcı yazmadım sanırım
textboxumdaki değer 2 tane textboxun birbiri ile orantısını veriyor kodlarım şöyle

t3 = CDbl(TextBox3)
t4 = CDbl(Label16)

TextBox4.text=t3 / t4

burda textbox4 dün değerini en alt değere nasıl yuvarlayabilirim yada virgülden sonraki rakamları nasıl göstermeyebilrim tekrar bakabilrmisiniz hocam
saygılarımla
Merhaba.
Aşağıdaki şekilde deneseniz olmuyormu?
TextBox4.text=val(t3 / t4)

sezar üstadım :)

çok teşekkür ederim oldu :) sağ olun

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

hocam

bir sorum daha olacaktı 6 tane textboxum var bu textboxlardaki değerler diyelimki 2, 3 , 5 , 4, 2, 7 bu 6 değerin en küçüğünü 7. textboxda nasıl gösterebilrim?? yani 2 değerini

bir sorum daha olacaktı 6 tane textboxum var bu textboxlardaki değerler diyelimki 2, 3 , 5 , 4, 2, 7 bu 6 değerin en küçüğünü 7. textboxda nasıl gösterebilrim?? yani 2 değerini

1-)Sayfada bir sütun ayırıp min formülü kullanabilirsiniz .Tabiki Bu textboxLardaki verileri ilgili sütuna tayacaksınız.Veya kod yazacaksınız.:cool:

hocam

bu değerleri sayfadan almıyor form üzerindeki textboxlara 4 işlem sonucunda oluyor o yüzden bunu bir düğmeye tıkladığımızda o değerler arasındaki en küçük değeri başka bir textboxa yazan bir kod olabilrmi?

Formülün Makrolu şekli bu :

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
[B1] = WorksheetFunction.Small(Range("A1:A10"), 1)
End Sub

Hücre bağlantılarıyla deneyip uygulamaya çalışınız.

Geri