Textboxlardaki değerleri sayfadakilerle karşılaştırma

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selam arkadaşlar,

Ã?rneğin;

Textbox1 e girdiğim değerler sayfada c sütununda Textbox2 ye girdiğim değerler ise d sütununda bulunmaktadır.

Textbox1 = "Cost"
Textbox2 = "CONTROL" değerini girdim ve bul tuşuna bastığımda Textbox1 e girdiğim değeri sayfa1 de c sütununda arayacak ve buluncada bulunan değerin yanındaki d sütununda bulunan değerle Textbox2 ye girilen değerin aynı olup olmadığını karşılaştıracak kodu nasıl oluşturabilirim. Ayrıca bu karşılaştırma büyük-küçük harf duyarlı olabilirmi.

İyi çalışmalar dilerim.

Userform üzerindeki bir command butona aşağıdaki kodu yazarak deneyin.

[vb:1:c4e3958825]Private Sub CommandButton1_Click()
sat = [c1:c65536].Find(TextBox1.Value).Row
deg = StrComp(Cells(sat, 4).Value, TextBox2.Value, 0)
If deg = 1 Then
MsgBox "VERİ FARKLIDIR"
Else
MsgBox "VERİ AYNIDIR"
End If
End Sub[/vb:1:c4e3958825]

Sn. leventm,

Vermiş olduğunuz kodlar işime yaradı fakat büyük-küçük harf duyarlı değil gibi gözüküyor.

Ã?rneğin; Textbox1 e Cost giriyorum ama sayfada COST yazıyor bu durumda da uyarı verdiremezmiyiz. Aynı durum Textbox2 deki veri içinde geçerli.

İyi çalışmalar dilerim. :hey:

Sizin sorunuza göre cevap yazmıştım. Kod sadece D sütunundaki veri ile Textbox2 deki veriyi büyük-küçük harf ayırımınıda esas alarak karşılaştırır. Ve yazım şekli birebir aynı değilse uyarı verir. Eğer sizin istediğiniz hem C hemde D sütununda birebir aynı olması ise bu durumda ne tür bir uyarı yapılmasını istediğinizi belirtirseniz onun üzerinden gidelim.

Sn. leventm,

Ã?rneğin;

C sütunu D sütunu
COST 1A2B3C
cost 1a2b3c
Cost 1A2b3c

yazdığını farzedelim. Ben textbox1 e "cost" yazıp, textbox2 yede "1A2B3C" yazıp tuşa bastığımda C sütununda "cost" değerini arasın buluncada D sütununda karşılık gelen değerle textbox2 ye yazılan değeri kıyaslasın yanlışsa uyarı versin. Doğru ise userform1 açılsın.

Aşağıdaki kodu deneyin.

[vb:1:d1f049479d]Private Sub CommandButton1_Click()
For a = 1 To [a65536].End(xlUp).Row
deg = StrComp(Cells(a, 3).Value, TextBox1.Value, 0)
If deg = 0 Then
deg2 = StrComp(Cells(a, 4).Value, TextBox2.Value, 0)
If deg2 = 1 Then
MsgBox "SOYADI FARKLIDIR"
Exit Sub
End If
UserForm2.Show
Exit Sub
End If
Next
MsgBox "EÞLEÞEN VERİ BULUNAMADI"
End Sub
[/vb:1:d1f049479d]

Aşağıdaki bölümdeki köşeli parantez içindeki "a" değerini "c" olarak değiştirdiğimde çalıştı. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

For a = 1 To [a65536].End(xlUp).Row

Geri