Textboxta Dört İşlemde Hata

Katılım
15 Ekim 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2010/Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.01.2023
istediğim visual basicte hazırladığım textboxlarda dört işlem yapmak,
1. textbox boş olduğunda hata değil uyar versin ( boş geçemezsin gibi )
2. idari personel ücret kısmında net * oran% = brute eklenmesini istiyorum

şimdiden teşekkür ederim
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu iki kodu ekleyerek deneyin. Ayrıca diğer textboxları, aynı mantıkta siz oluşturun.
Kod:
Private Sub textbox14_exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    If TextBox14 = Empty Then MsgBox "Boş geçemezsiniz": Cancel = True: Exit Sub
    TextBox19 = (TextBox14 / TextBox40) + CInt(TextBox14)
End Sub


Private Sub UserForm_Initialize()
    TextBox40.SetFocus
End Sub
 
Katılım
15 Ekim 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2010/Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.01.2023
sn.hamitcan

önce oran kısmını yazmamız gerekiyor sanırım,
oran kısmını yazmadğımız zaman kod hata veriyor ben istiyorum bu kısımdada hata vermesin bu şekilde yapamazmıyız acaba?
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Kod:
Private Sub textbox14_exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    If TextBox14 = Empty Then MsgBox "Boş geçemezsiniz": Cancel = True: Exit Sub
     If TextBox40 = Empty Then TextBox19 = 0 Else TextBox19 = (TextBox14.Value / TextBox40.Value) + (TextBox14.Value)
End Sub
şeklinde deneyin.
 
Katılım
15 Ekim 2007
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
Ms Excel 2010/Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.01.2023
sn.hamitcan teşekkür ederim şimdi istediğim gibi oldu

peki aynı bunlar gibi mesela 25 tane textboxım var diyelim hepsi için ayrı ayrı kodmu yazmamız gerekiyor
 
Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Class Module ile kod kısaltılabilir.
 
Üst