• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxta saat formatı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar
Textboxtan, saati sayfaya kayıt yapıyorum.Ancak sorgulamada,saat farklı formatta geliyor(0.789214 gibi).Ben "TextBox3 = Format(TextBox3, "hh:mm")" olarak yazıyorum, ama bir türlü beceremedim.Sayfadaki hücre formatında da saat ss:dd yaptım yine olmuyor.Yardımlrınız için şimdiden teşekkürler.

aşağıdaki makro, textbox' a girdiğiniz saat ve dakikayı excel sayfasına
saat formatında aktarır.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Cells(1, 1) = Format(CDate(TextBox3.Value), "hh:mm")
End Sub

Merhaba Sayın Uğurakın
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.Benim sorunum sayfaya kaydederken değil ,sayfadan Textboxa alıken farklı formatta geliyor.tekrar teşekkürler.

Bu durumda yukarıda verilen kodun tersini yapmalısınız.

textbox3 = Format([a1], "hh:mm")

Merhaba Sayın Leventm
Saat alınacak hücre tek değil.Sorgu yapacağım yer ; örneğin E sütunu ise nasıl yapmam gerekiyor.bu arada ilginize çok teşekkür ederim.saygılar

Merhaba Arkadaşlar
Sorunumu hala çözemedim.Sayın Leventm verdiği kod doğru çalışıyor.Ancak ben kendime uyarlayamadım. "textbox3 = Format([a1], "hh:mm")" Bu kodu;örneğin e sütununa nasıl uyarlayabilirim.Saygılar.

Selamlar,

Eğer çalışmanızla ilgili küçük bir örnek dosya eklerseniz çözüme daha çabuk ulaşabilirsiniz.

Merhaba Sayın Cost_Control
İlginize teşekkür ediyor,dosyayı gönderiyorum.kolay gelsin

Selamlar,

Dosyanızı inceledim ve bir kaydı seçip bul tuşuna bastığımda textboxa doğru formatta saati getiriyor ben sıkıntınızı tam olarak anlayamadım.

Merhaba Sayın Cost_control
Öncelikle teşekkür ediyor,sonrada Kocaman ÖZÜR DİLİYORUM.Sizi meşgul ettiğim için.Örnek dosya hazırlarken sütun formatını tekrar gözden geçirip göndermiştim.Evet haklısınız normal çalışıyor.Kusuruma bakmayın.Kolay gelsin :hey:

Rica ederim. :arkadas:

Merhaba Sayın Cost_Control
Tekrar Özür Dileyerek soruma dönmem gerekiyor,çünki;Bul tuşuna batığınız zaman sadece e2 deki saati doğru formatta veriyor.Ve hep aynı hücreyi gösteriyor.Sorunumda zaten bu idi . Sorgulama yaptığınız zaman sadece e2 hücresi değil , İsme karşılık gelen Tüm E sütunundaki saatler doğru formatta gelsin.Selamlar

merhaba arkadaşlar
sorunumu hala çözemedim.Dün aklım çok karışıktı,öyleki sorduğum soruyu bile unutmuştum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba kodunuzu aşağıdaki ile değiştiriniz.
Kod:
Private Sub commandbutton2_Click()
    Dim bak As Range
        For Each bak In Range("B1:B" & WorksheetFunction.CountA(Range("B1:B65000")))
        If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(ComboBox1.Value, vbUpperCase) Then
            bak.Select
           TextBox5.Value = ActiveCell.Offset(0, -1).Value
           TextBox1.Value = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
           TextBox2.Value = ActiveCell.Offset(0, 2).Value
           TextBox3.Value = Format(ActiveCell.Offset(0, 3), "hh:mm")
           TextBox4.Value = ActiveCell.Offset(0, 4).Value
           Exit Sub
        End If
    Next bak

MsgBox "Aradığınız isimde bir kayıt bulunamadı"
End Sub

Merhaba Sayın Algil
Sorunum halloldu.Çok teşekkü :dua: rler,kolay gelsin

Geri