Dosyanızı çalıştırdığımda bende gayet hızlı çalıştı. Sanırım sizin bilgisayarınızın performansından kaynaklanabilir. Birde veri arama kodunuzu döngü ile oluşturmuşsunuz. Buda biraz yavaşlamaya sebep olabilir. Bu gibi veri aramalarında excelin yerleşik işlevlerini kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Sizin dosyanızda arama işlemini OTOMATİK FİLTRE işlevi ile yapmanız epey hız kazandıracaktır.
Böyle bir uygulamayı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Teşekkürler sn COST_CONTROL.Dediğiniz linkteki örneği kendime uyarlamaya çalışıyorum.Fakat benim örneğim de aramayı hızlı yapıyor yalnız arama yaptıktan sonra textboxtaki veriyi silerken (başka arama yapmak için) garip bir şekilde zaman alıyor.Ne demek istediğimi anlatabildim inşallah?
Eğer veri sayınız örnek dosyanızdaki sayıdan fazla ise bu yavaşlık normaldir. Dediğim gibi filtreleme yöntemi ile kayıt arama işlemini yaparsanız biraz daha hız kazanabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.