• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxtan listboxta aramada

Katılım
20 Mart 2006
Mesajlar
104
Arkadaşlar sorumu basite indirip tekrar sormak istedim.Textboxa yazdığım verinin listboxta aranması uzun sürüyor.Yardımcı olacak arkadaşlara tşk ederim.
 
Son düzenleme:
Selamlar,

Dosyanızı çalıştırdığımda bende gayet hızlı çalıştı. Sanırım sizin bilgisayarınızın performansından kaynaklanabilir. Birde veri arama kodunuzu döngü ile oluşturmuşsunuz. Buda biraz yavaşlamaya sebep olabilir. Bu gibi veri aramalarında excelin yerleşik işlevlerini kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Sizin dosyanızda arama işlemini OTOMATİK FİLTRE işlevi ile yapmanız epey hız kazandıracaktır.

Böyle bir uygulamayı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=166351#post166351
 
Teşekkürler sn COST_CONTROL.Dediğiniz linkteki örneği kendime uyarlamaya çalışıyorum.Fakat benim örneğim de aramayı hızlı yapıyor yalnız arama yaptıktan sonra textboxtaki veriyi silerken (başka arama yapmak için) garip bir şekilde zaman alıyor.Ne demek istediğimi anlatabildim inşallah?
 
Selamlar,

Eğer veri sayınız örnek dosyanızdaki sayıdan fazla ise bu yavaşlık normaldir. Dediğim gibi filtreleme yöntemi ile kayıt arama işlemini yaparsanız biraz daha hız kazanabilirsiniz.
 
Yardımlarınız teşekkür ederim sn COST_CONTROL...
 
Geri
Üst