Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar merhaba,
ekte gönderdiğim çalışmada toplam.çarpım ile belli bir kritere göre toplam alıyor fakat benim istediğim o koşula göre bir alt satırdaki değerleri toplaması,
şimdiden teşekkürler...
merhaba,
yanlız benim yazdığım formülde bir şart var,çimko101 den sonra gelen yurtçim101 in ayar sürelerini toplaması gerekli,bendeki tablonun hepsini göndermedim,benim tabloda yurtçim101 den önce başka üretimler olan kısımlar da var,
şöyle açıklayayım, benim üretim raporlarını kayıt ettiğim bir dosya var,üretimler sırası ile vardiya vardiya kayıt edilir,1000 e yakın çeşit üretimim var ve ben herhangi bir üretimden başka tip üretime geçerken makineye ayar yapılır ve bu ayar süresince makineler durur üretim yapmaz,firmalardan sipariş gelir ve ben bu siparişleri en az zaman kayıp ile üretim programı hazırlarım.ekteki örnekte çimko101 üretimi yapıldıktan sonra yurtçim101 üretime geçersem ne kadar ayarda süre harcarım onu bulmak istiyorum,yıl boyunca çimko101 den yurtçim101 e geçiş belki 1 defa olacak belki 100 defa,ben bnları toplayıp daha sonra ortalama değer bulacağım,ekteki dosyada bu geçiş süresi yurtçim101 in bulunduğu satırda olduğundan benim yazdığım formüle bakarasanız formülde Dsütunu toplamını çıkarırsanız =TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$11="ÇİMKO101")*($A$4:$A$12="YURTÇİM101") toplam kaç defa çimko101 den yurtçim101 e ard arda dönüldüğü bulunuyor,ayrıca bana bu dönüş olduğunda bu koşula göre yurtçim101 deki ayar süresi toplamı gerekli,
kısaca,her çimko101 den yurtçim101 e geçildiğinde yurtçim101 satırıdaki ayar sürelerin toplamı gerekli bana,bu arada d4,d7 ve d13(d11 değil) deki değerlerin toplamı olması gerekiyor yanlış yazmışım bir önceki yazımda
dosyayı doğru bi şekilde ekledim
Korhan Bey çok teşekkürler,
bir sorum daha olacak ,ekteki dosyada yaptığım bir tablodan veriyi başka bir tabloya karşılaştırmalı olarak nasıl aktarabilirim
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.