• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla çarpım veya hangi formülle yaparım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan s3rcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar. Ekteki dosyada B sütununda malzeme kodları, F sütununda direkler arası mesafe, R ve daha sonraki sütunlarda direkler arasındaki tel sayıları görünüyor. Benim istediğim örnek olarak iki direk arası 40 metre, ve bu arada 2 tane tel var. Malzeme kodu yokken topla çarpım formülü ile aşağıya toplam alabiliyordum. şimdi malzeme koduna göre ara mesafe ile tel sayısını çarpacağım. ekte dosya mevcut ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aslında yapmak istediğim ETOPLA formülünün içinde toplama kısmının yerine TOPLA.ÇARPIM koymak istiyorum.

Hocam inceliyorum da benim tabloya göre en uygun olanı bulamadım. ya da mantığı kuramadım tam olarak bende sadece en başta ismi seçecek geri kalanı o isme göre süzüp topla çarpım yapacak. benim ilk olarak eğer formülü kullanmam gerekmez mi?

.

Dosyanızı ben açamıyorum. Her nedense?

Bu bakımdan içeriğini göremedim.

.

hocam yeniden ekledim. bir bakarsanız

Ekli dosyalar

.

Dosyanızda bir şey var. makinam güvenlik alarmı veriyor. Ve dosya açılmıyor.

Başka açabilen arkadaşlar varsa baksınlar.

.

Merhaba

Sn Yurttaş,
Örnek dosyayı açıp tekrar kaydettim

Ekli dosyalar

.

Dosyayı açabildim. Analayamadım.

Bu formülle ne yapmaya çalışıyorsunuz?

=SUMPRODUCT($F$6:$F$95;R9:R100)

Oysa bunun aşağıdaki şekilde alan aralıkları eşit olması gerekir.

=SUMPRODUCT($F$6:$F$95;R$6:R$95)

.

hocam işim metraj ve direkler sayfalarında.

hocam baya uğraştım. artık saçmalamış olabilirim.. şimdi B sütununda 6 tane proje kodu var. F sütununda direk ara mesafeleri, R den sonraki sütunlarda iletkenlerin direk arasında tel sayıları var. benim yapmam gereken direkler arasındaki toplam tel mesafelerinin örneğin 40 metre mesafe 5 tel varsa bana 200 metre tel gerekir. ve bu tel toplamlarını proje isimlerine göre ayırmam gerekiyor. yapmış olduğum formül yanlıştır hocam.

eskiden proje kodu yoktu direk topla çarpım kullanarak toplam gerekli tel miktarını buluyordum.

.

Konunuz benim bilgi alanım dışında olduğu için. Ben bir şey anlayamıyorum.

"hocam işim metraj ve direkler sayfalarında." diyorsunuz. Nerede bu sayfalar? Ben bir sayfa görüyorum.

Bana kısa ve özet olarak ne yapmak istediğinizi basit bir dosya üzerinde göstereceksiniz ki; ben gerekli formülü kurabileyim. Aksi takdirede,dosyanızın bu şekliyle benim konuya vakıf olmam mümkün değil.

.

Öncelikle karışıklığa sebep olduğum için özür dilerim. Dosya açılmadığı için bir kaç kere uğraştım yüklemek için o esnada karışıklık oldu. Tamamen sadeleştirdim dosyayı.

İlk olarak dosyada sarı sütunlar proje kodları, yeşiller direk ara mesafeleri, mor da o mesafeki iki direk arasındaki kablo sayısı. Aşağıda bulunan açık pembe ve açık yeşillerde toplamların olacağı kısım.

Görüldüğü gibi 6 adet proje kodum var. Proje kodu kullanmadığım zaman basitti mor ve yeşil sütunlarda TOPLA.ÇARPIM kullanarak( örneğin 40 metre mesafe 5 kablo varsa 4x50 = 200 şeklinde) yapıyordum. Fakat şimdi Proje kodları olduğu için bu TOPLA ÇARPIM işlemini bir şekilde proje kodlarına ayırmam gerekiyor.

ekin içinde açıklama mevcut inş. bu sefer düzgün birşeyler yapabildim.

Ekli dosyalar

.

Kırmızı hücreye:

Kod:
=SUMPRODUCT((B6:B12=B100)*(F6:F12)*(R6:R12))

yazın.

SUMPRODUCT=TOPLA.ÇARPIM

.

Geri