topla.çarpım yöntemiyle diğer sayfaya toplanan tutarlar yanlış görünüyor

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar başka fikri olan varmı acaba ??

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
tablodaki sorunumu hala çözmüş değilim ve naparsam yapıyım aynı hatayı veriyo yardımınıza ihtiyacım var :(

dosya içinde nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdim ilgilenen arkadaşlara şimdiden tşk ler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sorunu buldum tablo süzgeçli olduğu için süzgeçte müşteri seçildiğinde seçilen müşterinin toplamına göre vade hesaplıyo formül..süzgeçte seçili veri olmadığındaysa bütün müşterilerin toplamına göre vade hesapladığı için tutarsızlık oluyor ama bunu nasıl çözmeliyim bulamadım :(

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
lütfen yardım kurcaladıkça iyice kafam karıştı

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
lütfen yardım kurcaladıkça iyice kafam karıştı
Merhaba
Sanırım sıkıntı sizin formülünüzde
Kod:
AKAN için
S9=+K6/[COLOR=Red]$K$106[/COLOR]*O6 
Q6=+K6/[COLOR=Red]$K$106[/COLOR]*P6
Q ve R sütünlarında bu formül var
Formülü açarsak ;
Kod:
[COLOR=Red]$K$106[/COLOR] =ALTTOPLAM(9;K1:K105)
Bu formül var yani Sütunun alttoplamını alıyor
Siz Süzme yapmadığınızda
K$106=2931042,7565 bu sonucu alıyorsunuz ve Q&R sütunları bununla bölünüyor ve sonuç çıkıyor
Ama siz süzme yaptığınızda
ÖRNEK: AKAN
K$106 = 182809,62 bu sonucu alıyorsunuz ve Q&R sütunları bununla bölünüyor ve sonuç çıkıyor
Fark ordan çıkıyor
Kod:
=TOPLA(K1:K105)
bunu yazarak ardaki farkı görün
Anca bukadar yardım edebilirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
ilginiz ve yardımınzı için çok teşekkürler :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ben size #16 nolu mesajımda hatanın nerden kaynaklandığını açıklamıştım. Sizde aynı açıklamayı yapmışsınız. Benim önermiş olduğum formülleri denerseniz sorun ortadan kalkacaktır.

sorunu buldum tablo süzgeçli olduğu için süzgeçte müşteri seçildiğinde seçilen müşterinin toplamına göre vade hesaplıyo formül..süzgeçte seçili veri olmadığındaysa bütün müşterilerin toplamına göre vade hesapladığı için tutarsızlık oluyor ama bunu nasıl çözmeliyim bulamadım

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ilginiz ve yardımınzı için çok teşekkürler :)
Merhaba
Korhan beyin #16 nolu mesajını şimdi inceledim orda size sorunu anlatmış ve çöüm yolunu göstermiş.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
yardımlarınıza çok tşkler emeğinize sağlık evet incelemiştim ve uyguladım ama hata verdi yani o formül vermesi gereken vadeleri vermiyor toplama bakınca tarihlerde sapma oluyor kurcalayınca korhan beyin ne anlatmak istediğinide geçte olsa anladım ama dediğim gibi korhan beyin verdiği formül vade tarhlerinde sapma yapıyor ve bi sonraki toplam sayfasına da yansımıyor... sorunun ne olduğunu buldum ama çıkış yolu bulamadım sanırım benide aşıyo bu hesap :) o yüzden tşk ederim tekrar bu karmaşık hesapta sizi de uğraştırmak istemiyorum artık zaten benimde kafam yoruldu anlamıyorum artık :))

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
yardımlarınıza çok tşkler emeğinize sağlık evet incelemiştim ve uyguladım ama hata verdi yani o formül vermesi gereken vadeleri vermiyor toplama bakınca tarihlerde sapma oluyor kurcalayınca korhan beyin ne anlatmak istediğinide geçte olsa anladım ama dediğim gibi korhan beyin verdiği formül vade tarhlerinde sapma yapıyor ve bi sonraki toplam sayfasına da yansımıyor... sorunun ne olduğunu buldum ama çıkış yolu bulamadım sanırım benide aşıyo bu hesap :) o yüzden tşk ederim tekrar bu karmaşık hesapta sizi de uğraştırmak istemiyorum artık zaten benimde kafam yoruldu anlamıyorum artık :))
:)
Kolay gelsin
İyi çalışmalar

Topla.çarpım konusunda bir sorunum var,i yeni başlık açmamak adına buraya yazıyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sorunum, formülün, diğer sayfalardaki veriler güncellendiğinde kendini güncellememesi

farklı sayfalarda yeni girilen bilgiler toplam sayfasında nasıl güncelleniyor acaba ??
yardımlarınız için teşekkürler