tahsinanarat
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2019 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 27-05-2028
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
Secimi_Aktar
If Target.Column <> 1 Or Target.Value = "" Then Exit Sub
pth = "C:\ogkk\"
fname = pth & "*" & Target.Value & "*.pdf"
dosya = Dir(fname)
If dosya <> "" Then
dosya = pth & dosya
ActiveWorkbook.FollowHyperlink dosya
Else
MsgBox "Dosya Bulunamadı..."
End If
End Sub
Yukarıdaki Sn. veyselemre hocamın kodları ile evimdeki türkçe windows ve Office kurulu olan bilgisayarımda çalıştırdığımda C dirskideki ogkk klasör içindeki pdf dosyalarını, pdf dosya isimleriyle eşleşmesi halinde A sutunda çift tıklama ile pdf dosyasını açabiliyorum.
Ancak işyerimde kurulu bulunan İngilize windows işletim sistemi kurulu, burada makroyu çalıştırdığımda içinde türkçe karakter bulunmayan pdf dosyalarını açılıyor ancak türkçe karakter bulunan isimlerde dosyayı açmıyor.
Koda nasıl bir ilave yapmalıyımkı türkçe karakterler bulunan pdf dosyalarını da açabileyim.
önceki konu linki:
https://www.excel.web.tr/threads/klasoerdeki-ayni-nolu-pdf-dosyasini-acma-islemi.179456/#post-986914
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cancel = True
Secimi_Aktar
If Target.Column <> 1 Or Target.Value = "" Then Exit Sub
pth = "C:\ogkk\"
fname = pth & "*" & Target.Value & "*.pdf"
dosya = Dir(fname)
If dosya <> "" Then
dosya = pth & dosya
ActiveWorkbook.FollowHyperlink dosya
Else
MsgBox "Dosya Bulunamadı..."
End If
End Sub
Yukarıdaki Sn. veyselemre hocamın kodları ile evimdeki türkçe windows ve Office kurulu olan bilgisayarımda çalıştırdığımda C dirskideki ogkk klasör içindeki pdf dosyalarını, pdf dosya isimleriyle eşleşmesi halinde A sutunda çift tıklama ile pdf dosyasını açabiliyorum.
Ancak işyerimde kurulu bulunan İngilize windows işletim sistemi kurulu, burada makroyu çalıştırdığımda içinde türkçe karakter bulunmayan pdf dosyalarını açılıyor ancak türkçe karakter bulunan isimlerde dosyayı açmıyor.
Koda nasıl bir ilave yapmalıyımkı türkçe karakterler bulunan pdf dosyalarını da açabileyim.
önceki konu linki:
https://www.excel.web.tr/threads/klasoerdeki-ayni-nolu-pdf-dosyasini-acma-islemi.179456/#post-986914
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler