• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Üç Ayrı Kritere Göre Arama

gicimi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng. 64 Bit
Merhaba;

Ekteki dosyada 3 kritere göre arama yaparak sonucu aşağıdaki formül ile bulmaktayım. Bu işlem makro ile yapılabilir mi_?

CSS:
=İNDİS(H3:H12;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(E15&"@"&F15&"@"&G15;E3:E12&"@"&F3:F12&"@"&G3:G12;0))))

Ekli dosyalar

Merhaba.
Basitçe aşağıdaki gibi düşünülebilir.
CSS:
[H15] = Evaluate("=INDEX(H3:H12,SUMPRODUCT((MATCH(E15&""@""&F15&""@""&G15,E3:E12&""@""&F3:F12&""@""&G3:G12,0))))")

Merhaba;

Ekteki dosyada 3 kritere göre arama yaparak sonucu aşağıdaki formül ile bulmaktayım. Bu işlem makro ile yapılabilir mi_?

CSS:
=İNDİS(H3:H12;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(E15&"@"&F15&"@"&G15;E3:E12&"@"&F3:F12&"@"&G3:G12;0))))

Sayın @gicimi
Sorunuz altına soru soracağım için kusura bakmayın lütfen.
Araştırdım bulamadım, formül içerisindeki "@" işaretinin amacı, rolü, işlevi nedir acaba?

@PriveT hocam ne demek.
Şöyle söyleyim; Aralık kullanılan dizi formüllerinde birleştirme işlevini sağlıyor.

Tekrar merhaba.
Tarz olarak, zorunlu olmadığı sürece, konu sahibinin kullandığı formüllerde, sayfa yapılarında değişiklik önermem.
Zira belge, yapı kendisine aittir, yaptığı bir şeyin kendisi için bir anlamı olabilir diye düşünürüm.
Bu nedenle "@" kısımlarıyla ilgili bir değişiklik önermedim. Önerdiğim şey mevcut formül sonucunun hücreye yazırılmasından ibaretti.

Formülde ve kodda basit bir METİN BİRLEŞTİRME işlemi var ve arada kullanılan &"@"& kısımlarının ise bir işlevi yok.
Buradaki örnek için belirtecek olursam formüldeki &"@"& yerine sadece &, koddakinde de buna paralel olarak &""@""& yerine sadece & yazılablir.
.

Merhaba.
Basitçe aşağıdaki gibi düşünülebilir.
CSS:
[H15] = Evaluate("=INDEX(H3:H12,SUMPRODUCT((MATCH(E15&""@""&F15&""@""&G15,E3:E12&""@""&F3:F12&""@""&G3:G12,0))))")

Hocam çok işime yaradı teşekkürler fakat yüzlerce hücreye yapınca Excel yaklaşık 5 dakikada yapıyor işlemi hızlandırmak için tavsiyeniz varmı acaba.

Örnek dosyanızı paylaşırsanız yardım almanız kolaylaşır.

Geri