Uçak arıza kayıt programı yardım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ergün Bey Selamlar.
Ben öğrenci kayıt ve güncelleme proğramı yapmak istiyorum.Kaba taslak yaptım bana yardımcı olurmusunuz.UserForm 2 şablomunu oluşturdum.
Selam mahmutozdemir,
İstekleriniz zor değil ama çok uzun sürüyor.Bence Siz, kendinize ait yeni bir konu açınız. Örneğin "Öğrenci Kayıt Programı" adı altında. Aynı dosyayı bu konuya ekleyiniz. Oradan size yardımcı olmaya çalışayım. Konuyu açar açmaz bana bildiriniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam.
demişsiniz ya. Bunu da eklesek güzel olur demiştim.
Selam,
Yeni dosyanız ektedir. İnceleyiniz.
Yapılan eklemeler;
1-TÜM KAYITLAR FORMU açılınca sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
2-TÜM KAYITLAR FORMU'nda sorgulama sonrası da sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
3-TÜM KAYITLAR FORMU'undaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
4-VERİ KAYIT EKRANI açılınca sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
5-VERİ KAYIT EKRANI'nda Kayıt sonrası da sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
6-VERİ KAYIT EKRANI'ındaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
7-ILS FORMU açılınca sıralama (S/N) Sondan başlaması sağlandı.
8-ILS FORMU'undaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
9-ILS FORMU'undaki KAYIT Modunda iken ListView'in satırına çift tıklayarak veri çağırma özelliği eklendi.
10-VARDİYA NOTU'nun tarih Textbox'una Takvim özelliği kazandırıldı.
11-VARDİYA NOTU'nda ilgili sayfaya gitmeden kaydedilmiş notların düzeltilebilmesi için "Düzeltme" özelliği eklendi.
12-VARDİYA NOTU'undaki Kayıt No.nun yanlışlıkla değiştirilmemesi sağlandı.
13-VARDİYA NOTU'nda Son Not görüntülenirken, Son Not olduğunu belirten özellik eklendi.
14-VARDİYA NOTU'nda bir çok hata tespit edilip giderildi.
15-Sayfalara ilgili formların ve anasayfanın link butonları eklendi.

Bundan sonra yapacaklarımız şunlar olsun;

1.adım= PERSONEL FORMU oluşturmak.
Personel Formu ile ilgili son belirtiğiniz isteğiniz harici başka şeyler var ise, belirtiniz.
2.adım= UÇAK FORMU'unu geliştirmek.
İnceleyiniz. Bu adıma sıra gelince notlarınızı belirtiniz.
3.adım= VERI KAYIT EKRANINI İptal edip, TÜM KAYITLAR FORMU üzerinde Düzeltme ve KAYIT Yapabilmek.
Herhalde böyle bişeyin olması sizi çok rahatlatacaktır.

En kısa zamanda cevap verebilirseniz sevinirim.
(dediğim gibi adım adım gidelim.)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
merhaba
programı incelemek istedim ama hata veriyor

Private Sub UserForm_Initialize()

hangi sayfayı açmak istesem aynı hatayı veriyor ne yapabilirim_?_

Excel Vers. ve Dili
2003 eng
Selam,
Yeni dosyanız ektedir. İnceleyiniz.
Yapılan eklemeler;
1-TÜM KAYITLAR FORMU açılınca sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
2-TÜM KAYITLAR FORMU'nda sorgulama sonrası da sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
3-TÜM KAYITLAR FORMU'undaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
4-VERİ KAYIT EKRANI açılınca sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
5-VERİ KAYIT EKRANI'nda Kayıt sonrası da sıralama (KAYIT NO.) Sondan başlaması sağlandı.
6-VERİ KAYIT EKRANI'ındaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
7-ILS FORMU açılınca sıralama (S/N) Sondan başlaması sağlandı.
8-ILS FORMU'undaki herhangi bir kolonların başlığına tıkladığınızda ARTAN / AZALAN SIRALAMA özelliği eklendi.
9-ILS FORMU'undaki KAYIT Modunda iken ListView'in satırına çift tıklayarak veri çağırma özelliği eklendi.
10-VARDİYA NOTU'nun tarih Textbox'una Takvim özelliği kazandırıldı.
11-VARDİYA NOTU'nda ilgili sayfaya gitmeden kaydedilmiş notların düzeltilebilmesi için "Düzeltme" özelliği eklendi.
12-VARDİYA NOTU'undaki Kayıt No.nun yanlışlıkla değiştirilmemesi sağlandı.
13-VARDİYA NOTU'nda Son Not görüntülenirken, Son Not olduğunu belirten özellik eklendi.
14-VARDİYA NOTU'nda bir çok hata tespit edilip giderildi.
15-Sayfalara ilgili formların ve anasayfanın link butonları eklendi.
Emeğinize sağlık. Hepsini kontrol ettim çok kullanışlı ve güzel olmuş. Teşekkür ederim.

Kod:
1.adım= PERSONEL FORMU oluşturmak.
Personel Formu ile ilgili son belirtiğiniz isteğiniz harici başka şeyler var ise, belirtiniz.
Belirtmek istediklerimi düzelttim.Haricen eklemek istediğim bir bilgi yok o kısımda.

Kod:
2.adım= UÇAK FORMU'unu geliştirmek.
İnceleyiniz. Bu adıma sıra gelince notlarınızı belirtiniz.
-Uçaklar kısmını ilk açtığımızda bütün uçakların listesi yanındaki kutucukta o uçak üzerinde son yapılan kaydı gösterebilir.
-Oradaki listede çift tıklayarak uçağa ait bir sayfa açılsa, o sayfada o uçak üzerindeki malzemelerin seri numaraları yazsa ve aynı sayfada o uçak için kaydedilmiş arızaları gösterse.(taslak olarak hazırladığınızda arkadaşlarla görüşüp hangi sistemlerin seri numaraları gerekli onlara karar verip tekrar göndereyim buraya sizde ona göre eklersiniz o sistemleri.)

Kod:
3.adım= VERI KAYIT EKRANINI İptal edip, TÜM KAYITLAR FORMU üzerinde Düzeltme ve KAYIT Yapabilmek.
Herhalde böyle bişeyin olması sizi çok rahatlatacaktır.
Evet bunu yapabiliriz ama o satfayı ilk açtığımızda ilk olarak düzenleme modu gelmese. Düzenleme butonu ve yeni kayıt butonu olsa. Sayfa ilk açıldığında yani arıza listesi gösterecek bize. İstersek arızaları göreceğiz veya arızayı tıklayıp düzenleme yapacağız veya yeni kayıt oluşturabileceğiz. Bu şekilde bir denesek kullanımı kolay olacak mı bir görelim.

Yaptığınız yenilikler için teşekkürler ayrıca.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
merhaba
programı incelemek istedim ama hata veriyor

Private Sub UserForm_Initialize()

hangi sayfayı açmak istesem aynı hatayı veriyor ne yapabilirim_?_
Selam,
Ben de ve Sayın Fiko273'de arıza vermiyor. Ancak siz de "can not find library" gibi bir arıza vermiştir.43. mesajdaki dosyayı güncelledim. Şu an sizde de arıza vermemesi lazım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam Sayın fiko273,
Özel mesaj kotanız dolmuş, gereksiz olanları siler misiniz? Özelden mesaj gönderemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 eng
Selam.
Farketmemişim kotanın dolduğunu. Şimdi sildim sanırım geç kaldım