• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ürün Listesinde Defalarca Kayıtlı Bir Ürünü, Ayrı Bir Sayfaya, Tek Ürün Olarak Nasıl Çekerim ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan A_day
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
349
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
Kullanmakta olduğumuz yaklaşık 20 kalem ürünün, satın alınış tarihine göre kaydının alt alta tutulduğu bir ana sayfam var. Satır sayısı 1000'e yaklaşmakta. Bu tablo; "Tarih" "Ürün Adı" ve "Br. Fiyatı" şeklinde 3 sütundan oluşmakta.

Yapmak istediğim;
Yan tarafa yeni bir sayfa açarak, xxx ismli ürünü bu 1000 satırlık listeden sırayla getirmek ve ürünle ilgili bilgileri, araya başka ürün bilgileri girmeden görmek. Yani xxx sayfasına yazacağım formüller, Ana Listeyi baştan aşağı taramalı ve bana sadece xxx isimli ürünün bugüne kadarki tüm hareketlerini, arada başka ürün bilgisi olmaksızın gösterebilmeli.

Bunu "DÜŞEYARA" fonksiyonunu kullanarak yapmayı denedim ama bu fonksiyonla çektiğim bilgilerin aralarında boş satırlar oluştu. Örneğin xxx isimli ürünü 5. satırda bulduysa tüm bilgileri 5. satıra çekti. Ürün 30. satırda tekrar geçiyorsa, 6 - 29. satırlar arası boş olarak geldi. Bu da amacıma hizmet etmekle birlikte görsel olarak çok kötü bir çözüm olmakta.

Eğer, ana listeden xxx isimli ürünü yan sayfaya, satırlar arasında hiç boşluk bırakmayacak şekilde çekebilecek fonksiyonun ne olduğu ve kullanım şekli konusunda yardımcı olursanız mutlu olacağım.

Şimdiden teşekkürler...
 
İlginize teşekkür ediyorum. Cevabımın gecikme nedeni; önerilerinizi inceleyip, sonuç aldıktan sonra cevap verme isteğimdi. Önerilen yöntemleri inceleyip denedim ama tam da istemiş olduğum sonuçları alamadım..

Konuyu açarken dosya ekleyemediğim için, anlaşılır olması düşüncesiyle basit bir örnek üzerinden örnekleme yapmıştım. Tabi böyle yapınca da ek sayfalarda elde edeceğim yeni listeler üzerinden, yeni işlemler yapma arzumu soruya yansıtamamıştım.

Ancak Sn. Turist'in önerisiyle yapmak istediğim işin küçük bir modelini Google Drive üzerine yükleyerek meramımı daha iyi anlatma şansım oldu.

Kısaca özetlemem gerekirse; ana listeden "x" plakalı bir aracın tüm yakıt bilgilerini,
aralarında hiç boş satır olmaksızın "x" sayfasına çekebilmeliyim ki;
bu bilgilerin sağındaki sütunlara yazacağım formüller,
bu aracın yakıt tüketimi, yapmış olduğu km vs. gibi istatistiki bazı verileri düzgünce hesaplayabilsinler.

Dosyanın linki : https://drive.google.com/file/d/1vIJjVdWVUFyM-u1tKFltrWdXYPfxwCnF/view?usp=sharing
 
Aşağıdaki kodu.x(istediğim )sayfası B6 hücresine kopyalayınız. B2 hücresine sadece x yazınız. Yeterince sağa ve aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS('Yakıt Takip'!$B$1:$G$1000;TOPLAMA(15;6;(SATIR('Yakıt Takip'!$A$6:$A$1000)/(('Yakıt Takip'!$C$6:$C$1000<>"")*('Yakıt Takip'!$C$6:$C$1000=$B$2)));SATIR($A1));SÜTUN(A$1));"")
 
Sn Çıtır, yazacak söz bulamıyorum. Vermiş olduğunuz kod mükemmel çalıştı. Gönül dolusu teşekkürler, iyi ki varsınız...
 
Sn Çıtır, yazacak söz bulamıyorum. Vermiş olduğunuz kod mükemmel çalıştı. Gönül dolusu teşekkürler, iyi ki varsınız...
Övgü dolu sözleriniz için ve geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.Kadirşinas arkadaş.Herşey gönlünüzçe olsun.
 
Geri
Üst