• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

user formda baskı önizleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan airborne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
forumdan bulduğum userformda baskı önizleme kodlarını kendime uyarlamak istedim ama bir türlü yapamadım. Sayfa 1 de bir den çok yazdırılacak tablo bulunmaktadır. Bunun küçültülerek user forma yerleştirilmesi gerekmektedir. birde a5, a41, a77 gibi tabloların ilk veri hücreleri dolu ise Sayfa1, sayfa2, sayfa3,..... gibi command butonların gözükmesini istiyorum. yardımcı olacak arkadaş lara şimdiden teşekkürler

Baskı önizleme,illa dosyanızda görüldüğü gibi label üzerinde mi olması gerekiyor?

sayın xxrt zaten korları verdiğiniz linkten aldım. önizleme zip dosyasında tabloyu küçülterek alma yok. önizleme2 zip dosyasındada tablolar alınmıyor. sadece excel sayfası alınıyor. benim istediğim. baskı önizleme ye müdahale edilmemesi. bu yüzden önizleme zip dosyasına küçültmenin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorum. yardımlarınız için teşekkür ederim

sayın arkadaşlar bu konu benim için çok önemli. yardımlarınızı bekliyorum

artık bu konuyla ilgili ümidim kesildi. bütün arkadaşlara ilgilendikleri için teşekkür ederim.

Arkadaşlar bir kaç defa sordum ama tekrar sorucam. burada sayfa göründüğü gibi değilde, ön izlemedeki gibi(aynen) görüntülenebilirm?

forumda vardır belki ama ben bulamadım. zannımca moderatörümüz yardımcı olur bize.

Merhaba

ilgilenmemekle alakası yok. Ben şahsen bunun nasıl olacağını bilmiyorum.Olursa benimde çok işime gelir.
3 saatten beri sizin için internette sitelerde de aradım.bulamadım.
sadece sizin gönderdiğiniz dosyadaki yapıda bilgiler var.

.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeClip yerine
.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeStretch ile değiştirdiğiniz zaman userforma sığıyor ama sağlıklı bir görünümü yok

ocamsul, ilk sorunuzu bu bölümden ben ayırdım.airborne,'nin sorusu ile sizinkisi aynı değil.
Sizin sorunuza şöyle yanıt verebiliriz..
burada sayfa göründüğü gibi değilde, ön izlemedeki gibi(aynen) görüntülenebilirm?
Sorunuzu tam ve detaylı olarak sorunuz..
Sayfa Ön izlemedeki gibi görünmesini isterseniz aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Me.Hide
    Sheets("Sayfa1").Select
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
Me.Show
End Sub
damra2005 :düsün:

İlginiz için çok teşekkür ederim. ben bu kodu biliyorum. ancak userform1 üzerindeki label1 de sayfa ön izlemeyi görmek istiyorum.(ön izleme butonuna tıkladığımızda göründüğü şekilde).

Açıklama ekte arkadaşlar.

Merhaba
Sayfanız biraz büyük olduğu için görünüm küçük sayfayı küçültürseniz sorun çözülür.İyiçalışmalar.

Kardeş benim istediğim ekteki çalışma sayfasındaki userform üzerinde bulunan label de ön izlemenin sayfa olarak görünmesi ben ön izleme ekranının açılmasını istemiyorum.

Geri