Soru User formlu kasa programı

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-06-2025
Değerli arkadaşlar;
Sizlerden bir konu hakkında ricam olacaktı ama. Nedir o "excel.veb.tr" sayfasında aradım ama bulamadım. Bana User formlu kasa programı lazım olduydu. Konu hakkında yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Kasa programanızın ne tür sütunlardan oluşması gerektiğini örnek bir dosya paylaşarak açıklamaya çalışırsanız birçok cevap alabilirsiniz.
Örneğin kasada sadece TL mi dolacak. Yabancı para birimleri olacak mı. USD, EUR gibi. Kasanızda sadece nakit mi takip edilecek. Çek, senet gibi kıymetli evrakları da kasa da takip etme ihtimali olabilir.

Merkez, Şube gibi ayırımlara ihtiyaç duyar mısınız. Yani 1 iş yeri bakiyesi , 1 den fazla iş yeri bakiyesi.

Bunlara benzer sorulara bir örnek dosya üzerinde kendinizce yer verirseniz cevap almanız kolaylaşır.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Kasa programanızın ne tür sütunlardan oluşması gerektiğini örnek bir dosya paylaşarak açıklamaya çalışırsanız birçok cevap alabilirsiniz.
Örneğin kasada sadece TL mi dolacak. Yabancı para birimleri olacak mı. USD, EUR gibi. Kasanızda sadece nakit mi takip edilecek. Çek, senet gibi kıymetli evrakları da kasa da takip etme ihtimali olabilir.

Merkez, Şube gibi ayırımlara ihtiyaç duyar mısınız. Yani 1 iş yeri bakiyesi , 1 den fazla iş yeri bakiyesi.

Bunlara benzer sorulara bir örnek dosya üzerinde kendinizce yer verirseniz cevap almanız kolaylaşır.
Eyvaallah tşk ler. Haklısınız bana tl üzerinden lazım sadece olursa usd veya euroda olabilir.
Gönderdiğim dosya sadece excel üzerinde olup burda hücreye veri girme yerine userform üzerinden yapmak istiyorum.
Ekte dosya mevcuttur.
Aslında şöyle izah etsem. Şimdi bir bankada kumbara hesabım var. ayrı ayrı kimi maaş kimi vaden gelen kimi kira. Burdaki hesaplara muhtelif zamanlarda giriş ve çıkışlar oluyor. Bunu her seferinde banka üzerinden değilde excel tarafında takip etmek istiyorum.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Ekteki kasa örneğini deneyin. Kabaca kullanılabilir durumda. Arka planda (vba) gereksiz kodlar olabilir. Ctrl + g kombinasyonu ile userformu açıp kayıt yaratabilirsiniz. Gerekirse üzerinde düzeltme yapılır.

Ekli dosyalar

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Ekteki kasa örneğini deneyin. Kabaca kullanılabilir durumda. Arka planda (vba) gereksiz kodlar olabilir. Ctrl + g kombinasyonu ile userformu açıp kayıt yaratabilirsiniz. Gerekirse üzerinde düzeltme yapılır.
Sayın walabi kardeşim ellerine kollarına emeklerine sağlık güzel bir çalışma olmuş.
Hani beni yanlış anlamazsanız şayet altta resmini paylaştığım gibi demek istemiştim. Belki benim aceleciliğimden olabilir. Veya siz bana uygun gelen nasıl oluyorsa öyle yaparsanızda olur. Verdiğiniz emeklerden dolayı hakkınızı helal ediniz.
Not: bu textboxların altına listbox veya listwiev eklensede ordan seçtiğimizi silsek veya düzenleyebilsek olabilirmi. Eğer haddimi aşmıyorsam. Hani bunada yüz verdik astar istiyor demezseniz. :)

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Ben daha önce kullandığım bir kasa şablonunu biraz temizledikten sonra göndermiş oldum ve örnek olarak ekledim. Üzerinde değişiklik / geliştirme yapılabilir. Talebine özel bir çalışma yapmadım yani. İsteklerine göre ayarlamaya çalışırım, başka cevap veren olmaz ise.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Hesap Bakiyesi nedir, Genel Bakiye nedir. Bunları açıklarsanız ona göre işlem yapılır.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Hesap Bakiyesi nedir, Genel Bakiye nedir. Bunları açıklarsanız ona göre işlem yapılır.
Sayın walabi yanıtınız için çok tşk ler.
Burda hesap bakiyesi gelir ile giderin hesaplanması misal 750 tl giriş olmuş altında da 250 tl lik çıkış olmuş burda formulle bulunan rakam hesap bakiyesinde -250 olarak görülecek. Genel bakiyede de 750-250 = 500 olacak yani kasamdaki son durumu beyan edecek inş doğru anlatmışımdır. Hatam olduysa affola. 5 nolu mesajda resimde görüldüğü üzere.
Ayrıca elinizde varsa şayet paylaşabileceğiniz kasa olur gelir gider olur. yani siz uygun görürseniz.

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Biraz zaman alır benim açımdan, yarına yetiştirmeye çalışırım.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
@mehoaga google ya da youtube a kasa programı yazarsanız. Bir sürü örnek çıkacaktır. Çoğunda indirme linkleri de vardır. Yeni hazırlamak yerine onlardan faydalanın derim.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
@mehoaga google ya da youtube a kasa programı yazarsanız. Bir sürü örnek çıkacaktır. Çoğunda indirme linkleri de vardır. Yeni hazırlamak yerine onlardan faydalanın derim.
Aslında bakmadım değil ama kimse userformlu paylaşmamış ve sadece excel üzerinde var. Bazıları ücretli bazıları da paylaşıma kapalı.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Aslında bakmadım değil ama kimse userformlu paylaşmamış ve sadece excel üzerinde var. Bazıları ücretli bazıları da paylaşıma kapalı.
userformlu yapmak biraz zaman alıyor. Niye ısrarla userformlu istiyorsunuz. yanlış veri girişi yapılmasın diye.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
userformlu yapmak biraz zaman alıyor. Niye ısrarla userformlu istiyorsunuz. yanlış veri girişi yapılmasın diye.
Sayın volki yanıtınız için tşk ler.
Aslında userformlu istememin sebebi bilgi girişi kolay olsun diye. Yani enter a basıp kaydetmek daha cazip hücreler arsında tab tuşuyla gezinmek uzun yol gibi geliyor bana. :)

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Sayın volki yanıtınız için tşk ler.
Aslında userformlu istememin sebebi bilgi girişi kolay olsun diye. Yani enter a basıp kaydetmek daha cazip hücreler arsında tab tuşuyla gezinmek uzun yol gibi geliyor bana. :)
userform olmadan da userform gibi veri girişi yapabilirsin. lattaki videonun İlk 3 dakikasını izleyiniz.>

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
userform olmadan da userform gibi veri girişi yapabilirsin. lattaki videonun İlk 3 dakikasını izleyiniz.>
Bunu paylaşan kişinin videolarına baktım izledim lakin paylaştığı sayfaya girdiğimde afederseniz dudak uçuklatan rakamlar var sayfasında. Yani hem paylaşıyor ama belki küçük belki büyük ama af buyurun bilgi paylaşıldıkça çoğalır deyimine ters düşüyor bence.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Bunu paylaşan kişinin videolarına baktım izledim lakin paylaştığı sayfaya girdiğimde afederseniz dudak uçuklatan rakamlar var sayfasında. Yani hem paylaşıyor ama belki küçük belki büyük ama af buyurun bilgi paylaşıldıkça çoğalır deyimine ters düşüyor bence.
Hocam bu videoda ilk 3 dk da gösterdiği sey ucretli degil. Excelin kendi icinde olan bir özellik. Onun kullanimini anlatiyor. Tablolara form seklinde veri girisi nasil olur izleyiniz

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Hocam bu videoda ilk 3 dk da gösterdiği sey ucretli degil. Excelin kendi icinde olan bir özellik. Onun kullanimini anlatiyor. Tablolara form seklinde veri girisi nasil olur izleyiniz
Sayın volki kardeşim konumuz videolara bakmak veya bakmamak değil. Bana usreformlu kasa programı lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim af buyurun soruma cevap geldi diye beklerken bunlarla oyalanmayalım derim ben. Yinede yanıtınız için tşk ler.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Basit şekilde veri girişi yapılabilecek bir form hazırladım, senin görseline göre. Bakiye sütunlarına henüz dokunmadım. Sonra el atılır. Öncelikle mevcut hali uygun mu, test et. Fare kullanmadan, sadece klavye ile veri girişi yapılabilecek şekilde ayarlamaya çalıştım. Fare kullanımı veri girişlerinde zaman kaybı olabilir.

CTRL + g kombinasyonu ile forma ulaşabilirsin. Öncelikle kontrol et, gerisine bakarız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Dosyanın son hali. Bakiye sütunlarının çalışma doğruluğu kontrol edilmeli.

Ekli dosyalar